Αντιπολεμική πορεία στην Καβάλα με αφορμή τον πόλεμο στην Ουκρανία [φωτογραφίες]

«Για του κεφαλαίου την κερδοφορία, ΝΑΤΟ, ΗΠΑ, Ρωσία η ίδια ιστορία»: Αρκετός κόσμος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της Επιτροπής Ειρήνης Καβάλας, ενώ οι αντιπολεμικές δράσεις θα κλιμακωθούν

Μυγκέντρωση στην πλατεία Καπνεργάτη πραγματοποιήθηκε στην Καβάλα το απόγευμα της Παρασκευής 4 Μαρτίου 2022 μετά το κάλεσμα της Επιτροπής Ειρήνης «ενάντια στον ιμπεριαλιστική επέμβαση στην Ουκρανία», όπως ανέφερε το κάλεσμα.

Την ομιλία έκανε το μέλος της Γραμματείας της Επιτροπής Ειρήνη, Απόστολος Σοφιανός. Ακολούθησε πορεία με συνθήματα «κατά του ιμπεριαλιστικού πολέμου και της εμπλοκής της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς».

«Κέρδη βαμμένα στο αίμα των λαών, όχι στους πολέμους των ιμπεριαλιστών», «Έξω το ΝΑΤΟ, να κλείσουνε οι βάσεις, καμιά συμμετοχή στις επεμβάσεις», «Διέξοδο στον πόλεμο θα δώσει ο λαός, ανίκητος δεν είναι ο ιμπεριαλισμός», «Για του κεφαλαίου την κερδοφορία, ΝΑΤΟ, ΗΠΑ, Ρωσία η ίδια ιστορία», «Η Αλεξανδρούπολη λιμάνι των λαών, όχι ορμητήριο των ιμπεριαλιστών» ήταν μερικά από τα συνθήματα που κυριάρχησαν.

Επόμενος σταθμός η σύσκεψη Σωματείων, Συλλόγων και Φορέων για κλιμάκωση της δράσης, την Τρίτη 8 Μαρτίου 2022 στις 18:00 στην Αίθουσα «Νικόλαος Μάρτης» της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας.