Global Education Awards 2021: Η πιο εμπνευσμένη εκπαιδευτικός του κόσμου διδάσκει στη… Θάσο!

Η Καβαλιώτισσα νηπιαγωγός Βίκυ Ξανθοπούλου θα βρεθεί για μια ακόμη φορά «στην κορυφή» χάρη στη σειρά βιβλίων της «Παίζουμε βιβλίο;»

Ακόμα μια μεγάλη διάκριση έρχεται για την Καβαλιώτισσα νηπιαγωγό Βίκυ Ξανθοπούλου. Για τρίτη συνεχή χρονιά κατέκτησε με το εμπνευσμένο περιοδικό αναγνωστικών εμψυχώσεων «Παίζουμε βιβλίο;» στα διεθνή βραβεία Global Education Awards τον τίτλο της «Εμπνευσμένης Δασκάλας της Χρονιάς» (Inspirational Teacher of the Year)!

Κάθε χρόνο ο διεθνής εκπαιδευτικός οργανισμός AKS επιλέγει καινοτόμους εκπαιδευτικούς από κάθε γωνιά του πλανήτη (πάνω από 110 χώρες), αναγνωρίζει και επιβραβεύει το έργο τους, δημιουργώντας ένα παγκόσμιο δίκτυο εκπαιδευτικών που ανταλλάσσουν εμπειρίες, ιδέες, γνώσεις και εμπνέουν με το έργο τους. Πρόκειται για ιδέες και δράσεις που ωθούν στην έμπνευση και την καινοτομία σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η απονομή των Global Education Awards 2021 θα διεξαχθεί φέτος στις 19 Μαρτίου στο Ντουμπάι με τη συμμετοχή και αναγνώριση εκπαιδευτικών από όλον τον κόσμο και η Καβαλιώτισσα εκπαιδευτικός θα βρίσκεται εκεί, τιμώντας, πέρα από το πρόγραμμά της, όλη τη δημόσια ελληνική εκπαίδευση.

Μιλήσαμε με τη Βίκυ Ξανθοπούλου αμέσως μόλις πληροφορηθήκαμε τη διάκρισή της. Το «Παίζουμε βιβλίο;», αυτό το θαυμάσιο φιλαναγνωστικό πρόγραμμα είναι ξανά στην κορυφή. Συναισθήματα;

«Σίγουρα νιώθω ικανοποίηση που ο διεθνής εκπαιδευτικός οργανισμός AKS αναγνωρίζει για ακόμη μια φορά στο πρότζεκτ «Παίζουμε βιβλίο;» τον καινοτόμο χαρακτήρα του και τη δύναμη του προγράμματος να εμπνεύσει εκπαιδευτικούς παγκοσμίως. Η συνάντησή μου στο Ντουμπάι με εκπαιδευτικούς από όλον τον κόσμο και η ανταλλαγή εμπειριών και ιδεών με γεμίζει ενθουσιασμό! Ευχαριστώ θερμά τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος που βρίσκονται στο πλευρό μου! Αφιερώνω τη διάκριση αυτή στους/στις συναδέλφους μου σε όλη την Ελλάδα που κάτω από δύσκολες συνθήκες αγωνίζονται καθημερινά στις σχολικές τάξεις να προσφέρουν μια ποιοτική εκπαίδευση στα παιδιά».

Η Βίκυ Ξανθοπούλου έχει κατακτήσει δύο φορές το βραβείο διδασκαλίας Excellence in Teaching-Teacher of the Year («Αριστεία στην Διδασκαλία- Εκπαιδευτικός της χρονιάς») του Διεθνούς Οργανισμού AKS, ενώ θυμίζουμε ότι πλέον το «Παίζουμε βιβλίο;», μετά από αυτή την σπουδαία τροχιά του σε Ελλάδα και κόσμο, μπορείτε να το βρείτε και σε μια πρωτότυπη σειρά βιβλίων αναγνωστικής εμψύχωσης με τον ίδιο τίτλο που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος και απευθύνεται σε παιδιά 3-6, 6-9 και 9-12 ετών.

Η Βίκυ Ξανθοπούλου διδάσκει στο διθέσιο Ολοήμερο Νηπιαγωγείο της Ποταμιάς Θάσου, ενός οικισμού 1.500 περίπου κατοίκων που κρέμεται στην πλαγιά του όρους Υψάριο, στο όμορφο νησί του βόρειου Αιγαίου. Η συνάντησή της με το πρόγραμμα «Παίζουμε βιβλίο;» πριν περίπου επτά χρόνια ήταν καρμική. Το όραμά της δεν ήταν απλώς να βάλει το βιβλίο στην καθημερινότητα των μαθητών της, ούτε απλώς να τους φανερώσει ότι το βιβλίο είναι ένα αντικείμενο που προσφέρει χαρά, διασκέδαση, διεξόδους. Επεδίωξε μέσα από αυτό το πρόγραμμα να μεταδώσει συνολικά μια διαφορετική φιλοσοφία και στάση για ένα σχολείο πιο βιωματικό, πιο ευρηματικό, πιο συμπεριληπτικό, που δεν αποδέχεται μοιρολατρικά το προδιαγεγραμμένο αλλά παρεμβαίνει στην ουσία της ζωής των παιδιών με τρόπους αδιαπραγμάτευτα υψηλής ποιότητας και αξίας. Το βιβλίο και δη με τον τρόπο του «Παίζουμε βιβλίο;» γίνεται όχι απλώς ένα εργαλείο, αλλά ο οδηγός, η ψυχή της εκπαιδευτικής διαδικασίας και έμπνευσης. Η Βίκυ ξέρει. Και το μοιράζει σε όλους.

Πηγή: eniplex.com