Στο 2ο ΓΕΛ Καβάλας θέλουν να δημιουργήσουν μαθητικό λαχανόκηπο

Αίτημα του διευθυντή Δημήτρη Λυμπεράκη προς τον Δήμο Καβάλας να περιφράξει το οικόπεδο που ανήκει στο σχολείο, μετά τις εργασίες καθαρισμού του

Την ελπίδα του ότι ο Δήμος Καβάλας θα περιφράξει το οικόπεδο που βρίσκεται δίπλα στο σχολικό συγκρότημα όπου στεγάζεται το 2ο Γενικό Λύκειο Καβάλας, έτσι ώστε να χρησιμοποιηθεί ως κήπος και λαχανόκηπος, εκφράζει με ανακοίνωση του ο διευθυντής του Σχολείου Δημήτρης Λυμπεράκης.

Η επισήμανση αυτή έρχεται μετά την ολοκλήρωση των εργασιών των συνεργείων του Δήμου για τον καθαρισμό του χώρου και σ’ αυτήν τονίζεται ότι ο το οικόπεδο ανήκει στο 2ο ΓΕΛ και αν δεν περιφραχθεί θα καταστεί σε σύντομο χρονικό διάστημα χώρος στάθμευσης και απόθεσης μπαζών.

Η ανακοίνωση αναφέρει σχετικά: «Οι μαθητικές κοινότητες και ο σύλλογος των εκπαιδευτικών του 2ου ΓΕΛ Καβάλας ευχαριστούν το δήμο Καβάλας για τον καθαρισμό του παρακείμενου προς το σχολικό συγκρότημα οικοπέδου.

Ζητούν από το δήμο Καβάλας να ανταποκριθεί στο πάγιο και διαχρονικό αίτημα του 2ου ΓΕΛ Καβάλας να περιφραχθεί το οικόπεδο και να αποδοθεί στο σχολείο, προκειμένου να το χρησιμοποιήσει ως λαχανόκηπο και χώρο καλλιέργειας λουλουδιών.

Ευελπιστούν ότι ο δήμος θα υλοποιήσει το παραπάνω αίτημα και δεν θα αφήσει το οικόπεδο (το οποίο ανήκει στο 2ο ΓΕΛ Καβάλας) στην τύχη του, για να μεταβληθεί για ακόμη μία φορά σε χώρο στάθμευσης και απόρριψης μπαζών».