ΟΕΒΕΚ: Ζητάει τη μεσολάβηση Γεωργιάδη προς τον ΔΕΔΔΗΕ για να μην «κόβεται» το ρεύμα, για οφειλές

Επιστολή στον Υπουργό Ανάπτυξης με την οποία ζητείται η έμπρακτη στήριξη προς επιχειρήσεις και νοικοκυριά μέχρι το τέλος της ενεργειακής κρίσης

Την παρέμβαση του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων προκειμένου αυτό να ζητήσει από τον ΔΕΔΔΗΕ να μην «κόβει» το ρεύμα στις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά που έχουν οφειλές προς τους παρόχους τους, καθ’ όλη τη διάρκεια της ενεργειακής κρίσης που βιώνουμε, ζητάει με επιστολή της η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Καβάλας. Στην επιστολή αυτή ζητείται από τον Υπουργό Άδωνι Γεωργιάδη η έμπρακτη στήριξη του Υπουργείου προς τις επιχειρήσεις που πολλές απ’ αυτές έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους και τα νοικοκυριά έχουν δημιουργήσει μεγάλες οφειλές.

Η επιστολή αναφέρει:

«Κύριε Υπουργέ,
Εδώ και μήνες η αύξηση της τιμής της ενέργειας ταλανίζει και φέρνει σε εξαιρετικά δυσχερή θέση πολλές επιχειρήσεις αλλά και νοικοκυριά. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα πολλές επιχειρήσεις να αναγκάζονται να αναστείλουν την λειτουργία τους αλλά και πολλά νοικοκυριά να έχουν δημιουργήσει οφειλές προς τον ΔΕΔΔΗΕ. Θα θέλαμε τη στήριξή σας όσον αφορά στις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά που λόγω της ενεργειακής κρίσης δεν μπορούν να πληρώσουν τον λογαριασμό ρεύματος.

Παρακαλούμε  να έρθετε σε άμεση συνεννόηση με τον ΔΕΔΔΗΕ ώστε να μην προβεί σε διακοπές ρεύματος καθ’ όλη την διάρκεια αυτής της ενεργειακής κρίσης».