Καβάλα: Δωρεάν στειρώσεις αδέσποτων ζώων. Αναλυτικές πληροφορίες για τη διαδικασία

Ο «Αίσωπος» αναλαμβάνει και φέτος δράση-Προτεραιότητα θα δοθεί στα θηλυκά ζωάκια-Πότε θα γίνουν οι στειρώσεις και τα στοιχεία τα οποία πρέπει να παράσχουν οι ενδιαφερόμενοι

Την Τετάρτη 23 Μαρτίου 2022 έως την Κυριακή 27 Μαρτίου 2022 το Φιλοζωικό Σωματείο Καβάλας «Αίσωπος», σε συνεργασία με τη Tierärzte im Einsatz/Veterinari in Azione (Vets in Action) και τον Δήμο Καβάλας, θα πραγματοποιήσει το πρόγραμμα των δωρεάν στειρώσεων σε αδέσποτα ζώα, σκύλους και γάτες.

Οι στειρώσεις φέτος θα γίνουν στο κτηνιατρείο του Θωμά Μιχονίδη στο Πολύστυλο Καβάλας (πηγαίνοντας προς Δράμα στα αριστερά, απέναντι από τα Έπιπλα Kouros- Istikbal).

Το Σωματείο απευθύνει έκκληση-πρόσκληση σε όσους γνωρίζουν, φροντίζουν και θέλουν να στειρώσουν αδέσποτα ζώα να ακολουθήσουν πιστά τις παρακάτω οδηγίες. Τα σχόλια στην ανακοίνωση δε θα λαμβάνονται υπόψιν και δε θα απαντούν τα μέλη του Συλλόγου στα μηνύματα, διότι θα είναι πάρα πολλά και θα είναι αδύνατον και μόνον να καταγραφούν.

Επίσης μηνύματα που δε θα έχουν τα απαραίτητα στοιχεία δε θα λαμβάνονται υπόψιν, ενώ όποιος φέρνει ζωάκια για στείρωση θα πρέπει να τα φιλοξενήσει τουλάχιστον για ένα εικοσιτετράωρο μετά τη διαδικασία της στείρωσης.

Τα μηνύματα θα γίνονται δεκτά από την Τρίτη 15 Μαρτίου 2022 έως και το μεσημέρι της Παρασκευής 18 Μαρτίου 2022.

Το ανώτατο όριο ζώων τα οποία μπορούν να δηλώσουν οι ενδιαφερόμενοι και ενδιαφερόμενες θα είναι ένα με δύο το πολύ. Αυτός ο περιορισμός είναι απαραίτητος για να δοθεί η δυνατότητα να στειρωθούν ζώα από όλες τις περιοχές και γειτονιές του Δήμου Καβάλας και έτσι στη λίστα να συμπεριληφθεί περισσότερος κόσμος.

Τα τηλεφωνήματα για τη μέρα που θα πρέπει να φέρουν οι ενδιαφερόμενοι τα ζώα θα γίνονται μία με δύο μέρες πριν.

Τα ζώα και κυρίως οι γάτες θα πρέπει να μεταφέρονται σε κλουβιά μεταφοράς και όχι σε χαρτόκουτα. Σε περίπτωση που κάποιος φέρει δύο γάτες πρέπει να φροντίσει το κλουβί μεταφοράς να είναι μεγάλο, ώστε να τις χωράει ξαπλωμένες.

Οι πληροφορίες τις οποίες πρέπει να παρέχουν οι ενδιαφερόμενοι

  • Όνομα και τηλέφωνο
  • Πόσα ζώα θέλουν να στειρώσουν
  • Γάτες ή σκύλους
  • Αρσενικά ή θηλυκά
  • Αν μπορεί εθελοντικά να βοηθήσει τις μέρες των στειρώσεων

Οι στειρώσεις θα γίνουν με σειρά προτεραιότητας που θα κρατηθεί από τα μηνύματα τα οποία θα σταλούν στη σελίδα του Συλλόγου στο Facebook εδώ. Προτεραιότητα επίσης θα δοθεί στα θηλυκά.

Ο «Αίσωπος» ευχαριστεί «την υπέροχη ομάδα εθελοντών γιατρών της Vets in Action, τον Δήμο Καβάλας, την κ. Ζωή Κοντού, εκπρόσωπο και διαμεσολαβήτρια της ομάδας των γιατρών αυτών και τον κ. Θωμά Μιχονίδη που μας παραχώρησε το κτηνιατρείο του, για την πραγματοποίηση των στειρώσεων».