25η Μαρτίου 2022: «Κανονικότητα» στις παρελάσεις, αλλά με ισχυρή σύσταση για μάσκες

Θα παρελάσουν Στρατός, σχολεία και σύλλογοι-Ποιες υποχρεώσεις έχουν οι παρελαύνοντες καθ' όλη τη διάρκεια της παρέλασης, σύμφωνα με τις υγειονομικές διατάξεις του Υπουργείου Υγείας

Με κόσμο θα πραγματοποιηθούν οι παρελάσεις για την επέτειο της 25ης Μαρτίου, αλλά με ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας για όσους παρευρεθούν στις εκδηλώσεις. Αυτό σημαίνει ότι φέτος θα παρελάσουν εκτός από τα τμήματα του Στρατού, τα σχολεία όλων των βαθμίδων, καθώς και εκπρόσωποι των πολιτιστικών συλλόγων.

Συγκεκριμένα, το Υπουργείο Υγείας διευκρινίζει ότι σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα, υπάρχει ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους, εφόσον υπάρχει συνάθροιση και συνωστισμός.

Επομένως, τόσο κατά την προσέλευση όσο και κατά τη διάρκεια της παρέλασης, αλλά και της αποχώρησης, θα πρέπει οι πολίτες να φορούν μάσκα εφόσον υπάρχει συνωστισμός, σε αντίθεση όμως με τους παρελαύνοντες, οι οποίοι υποχρεούνται να διατηρούν αποστάσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της παρέλασης.

Ωστόσο, όσοι παρελάσουν θα πρέπει πριν και μετά την παρέλαση- εφόσον είναι συνωστισμένοι και όχι σε στοίχιση –να φορούν τις μάσκες τους.

Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί αναλυτικά και το πρόγραμμα των εκδηλώσεων από την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας.