Σκέψεις για κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού μέχρι το Πάσχα

Σε ποια περίπτωση θα μπορούσε να επανέλθει το green pass, σύμφωνα με τον επίκουρο καθηγητή Επιδημιολογίας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, Γκίκα Μαγιορκίνη

Θέμα εβδομάδων είναι η κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού κατά του κορονοϊού Covid-19, όπως είπε ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης.

Μιλώντας στην ΕΡΤ είπε πως το πιστοποιητικό εμβολιασμού πρόκειται να καταργηθεί μέχρι στο Πάσχα, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «θα συμβεί στους επόμενους έναν με δύο μήνες. Ίσως και τη Μεγάλη Εβδομάδα να μην έχουμε green pass. Άπαξ και δεν υπάρχει αυτήν τη στιγμή πίεση στο σύστημα Υγείας, δε συντρέχει λόγος χρήσης του».

Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι σε μία ενδεχόμενη αύξηση των νοσηλειών μπορεί να επανέλθει. «Τα μοντέλα προβλέπουν ότι μάλλον τον Οκτώβριο θα έχουμε και πάλι πίεση στο σύστημα Υγείας».

Παράλληλα, έσπευσε να σημειώσει πως «θα αργήσουμε να δούμε μηδενισμό κρουσμάτων. Ο ιός δε θα σταματήσει να μεταδίδεται ούτε το καλοκαίρι, αλλά θα είναι σε πολύ πιο διαχειρίσιμο επίπεδο. Είμαστε στη φάση που θέλουμε να γυρίσουμε σε μια πιο ομαλή κανονική ζωή και τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης πάνε πιο πίσω. Ο ιός έχει έρθει για να μείνει. Δεν υπάρχει περίπτωση να εξαφανιστεί. Θα βλέπουμε ανεβοκατέβασμα των κρουσμάτων και κατά καιρούς μια ήπια και πιο διαχειρίσιμη -θεωρούμε προς το παρόν- αύξηση της πίεσης στο σύστημα Υγείας».