Δημοτική Θασιακή Κίνηση-Πάμε Μαζί: Βελτίωση δρόμου Μαριών-Φράγμα Μαριών: Δυο έργα που παραμένουν υποσχέσεις!

Ανακοίνωση της παράταξης της αντιπολίτευσης στο Δήμο Θάσου για την καθυστέρηση στην υλοποίηση των δύο έργων

Εντονότατη κριτική στη διοίκηση της Περιφέρειας ΑΜΘ και του Δήμου Καβάλας για τη μεγάλη καθυστέρηση στα έργα της βελτίωσης του δρόμου των Μαριών (που υπέστη μεγάλες ζημιές μετά τις πλημμύρες του 2029) και του Φράγματος της περιοχής, ασκεί η δημοτική παράταξη του νησιού Δημοτική Θασιακή Κίνηση-Πάμε Μαζί. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε καλεί τον Περιφερειάρχη να σταματήσει τις υποσχέσεις και τον Δήμαρχο να πάψει να ολιγωρεί μπροστά σ’ αυτά τα δύο σοβαρά προβλήματα.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Δημοτικής Θασιακή Κίνησης-Πάμε Μαζί

«Ο Περιφερειάρχης να σταματήσει τις υποσχέσεις και ο Δήμαρχος να πάψει να ολιγωρεί»

«ετά τις καταστροφικές πλημμύρες του Νοέμβρη του 2019 ο δρόμος που συνδέει τον οικισμό Μαριών με τη Σκάλα Μαριών, έχει υποστεί σοβαρές ζημιές σε τμήματά του και έχει καταστεί επικίνδυνος για την ασφάλεια των οδηγών και συνεπιβατών τους, ντόπιων αλλά και επισκεπτών του νησιού μας. Η κατάστασή του μάλιστα οδηγεί κατά καιρούς το ΚΤΕΛ Θάσου στην ακύρωση των δρομολογίων προς το χωριό των Μαριών με συνέπεια την οικονομική επιβάρυνση αλλά και την ταλαιπωρία των κατοίκων.

Η αντιμετώπιση του σοβαρού αυτού προβλήματος για τη Θάσο παραμένει μέχρι σήμερα μόνο ως υπόσχεση, την οποία έδωσε, στις αρχές του 2021, ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Κώστας Αντωνιάδης σε συνάντησή του με τον Δήμαρχο Θάσου αναγνωρίζοντας την αναγκαιότητα της βελτίωσης του δρόμου για τις Μαριές, και αφορούσε τη χρηματοδότηση του έργου από την Περιφέρεια ΑΜΘ, συνολικού προϋπολογισμού περίπου 360.000 ευρώ.

Την ίδια τακτική της υποσχεσιολογίας και κωλυσιεργίας ακολουθεί η Περιφέρεια ΑΜΘ και για το Φράγμα των Μαριών, τον μοναδικό ταμιευτήρα νερού της Θάσου, που όμως έχει σχεδόν μπαζώσει λόγω της καταστροφής του προφράγματος και των φερτών υλικών από τους δευτερεύοντες χειμάρρους. Για το συγκεκριμένο πρόβλημα η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της ΠΕ Καβάλας από το 2018 με έγγραφό της προς την Περιφέρεια ΑΜ-Θ έκρινε αναγκαίες τις επεμβάσεις στο Φράγμα και τη χρηματοδότησή τους με το ποσό των 350.000 ευρώ. Με καθυστέρηση τριών χρόνων, στις αρχές του 2021, συμπεριλήφθηκε στο Πρόγραμμα Δράσης της Περιφέρειας ΑΜΘ και το έργο του καθαρισμού του ταμιευτήρα του Φράγματος Μαριών, προϋπολογισμού όμως 250.000 ευρώ. Από τότε και μετά την πάροδο ενός έτους, ουδέν νεότερο.

Καλούμε τον Περιφερειάρχη να εγκαταλείψει τα λόγια και τις υποσχέσεις, και να υλοποιήσει έργα υποδομών, αντιπλημμυρικά και άλλα, τα οποία έχει μεγάλη ανάγκη η Θάσος, όταν μάλιστα έχει δοκιμαστεί με απανωτές καταστροφές από πλημμύρες κατά τα τελευταία χρόνια.

Καλούμε και τη Διοίκηση του Δήμου να πάψει να ολιγωρεί και να ασχοληθεί σοβαρά με αυτά τα δυο σοβαρά προβλήματα της Θάσου, προχωρώντας στο σχεδιασμό της υλοποίησης των έργων και διεκδικώντας άμεσα την χρηματοδότησή τους από την Περιφέρεια ΑΜΘ».