2o Λύκειο Καβάλας: Διαδικτυακό εργαστήριο για τη διαχείριση ενός διαχρονικού προβλήματος

Smashed Online: Οι μαθητές και μαθήτριες παρατήρησαν, εξερεύνησαν και προβληματίστηκαν για ζωτικά θέματα κατανάλωσης αλκοόλ από ανήλικους

Τo 2o Γενικό Λύκειο Καβάλας, συνεχίζοντας την προσπάθεια του να καλλιεργεί στους μαθητές και στις μαθήτριες ευαισθησίες, αξίες και πρότυπα αναγκαία για τη διαπαιδαγώγηση των μελλοντικών δημοκρατικών πολιτών, συμμετείχε τη Δευτέρα 28 Μαρτίου 2022 με ένα τμήμα της Β’ τάξης στο πρόγραμμα Smashed, το οποίο υλοποιείται σε περισσότερες από 25 χώρες σε όλο τον κόσμο και είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας.

Το Smashed Online είναι μια διαδραστική εμπειρία σχεδιασμένη για να βοηθά τους νέους ανθρώπους να παίρνουν υπεύθυνες αποφάσεις για την κατανάλωση αλκοόλ. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που αγγίζει πολύ τους εφήβους, καθώς αποτελεί κομμάτι της ζωής τους και ταυτόχρονα παρουσιάζεται με έναν τρόπο που τους βάζει σε αναστοχασμό και τους επηρεάζει εποικοδομητικά.

Οι μαθητές και μαθήτριες μας παρακολούθησαν μια διαδραστική ταινία συνδυασμένη με δραστηριότητες για τη βελτίωση της γνώσης, της κοινωνικής ευαισθητοποίησης και των δεξιοτήτων λήψης αποφάσεων για την κατανάλωση αλκοόλ από ανηλίκους. Είχαν την ευκαιρία να αλληλεπιδράσουν με τους χαρακτήρες, να τους βοηθήσουν να πάρουν αποφάσεις και να σκεφτούν τι διαφορετικό θα έκαναν οι ίδιοι, ακολουθώντας τη ζωή τριών εφήβων και διερευνώντας τις αποφάσεις που παίρνουν.

Το δίωρο εργαστήριο πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά και ένας εξειδικευμένος παιδαγωγός παρουσίασε το πρόγραμμα στους μαθητές κατευθύνοντας την εξέλιξη της ιστορίας.

Οι μαθητές και μαθήτριες παρατήρησαν, εξερεύνησαν και προβληματίστηκαν για ζωτικά θέματα κατανάλωσης αλκοόλ από ανήλικους.