2ο ΔΣ Νέας Περάμου: Επιμόρφωση σε καινοτόμες μεθόδους διδασκαλίας στην Τενερίφη

Τρεις εκπαιδευτικοί του σχολείου βρέθηκαν στην Ισπανία στο πλαίσιο του Προγράμματος Erasmus+ με τίτλο «Αποδοχή και Συμπερίληψη στο σύγχρονο ευρωπαϊκό σχολείο»

Οι εκπαιδευτικοί του 2ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Περάμου Βάλια Σπατίδογλου (Διευθύντρια), Γεωργία Ζωγράφου (Υποδιευθύντρια) και Μαίρη – Άννα Κλείτσα (ΠΕ70) στο πλαίσιο του Προγράμματος Erasmus+ ΚΑ101 για την υλοποίηση του Σχεδίου Κινητικότητας με τίτλο «Αποδοχή και Συμπερίληψη στο σύγχρονο ευρωπαϊκό σχολείο» πραγματοποίησαν επίσκεψη από 21-03-2022 έως 26-03-2022 στην Τενερίφη της Ισπανίας.

Οι εκπαιδευτικοί συμμετείχαν στο επιμορφωτικό πρόγραμμα «Embracing Diversity, Preventing bullying and violence» που είχε ως βασικό στόχο την επιμόρφωση τους σε καινοτόμες μεθόδους διδασκαλίας με σκοπό την ενσωμάτωση όλων των μαθητών στη σχολική κοινότητα και την ανάπτυξη αποδοχής για ένα συμπεριληπτικό σχολείο για όλους, χωρίς διακρίσεις. Οι εκπαιδευτικοί αποκόμισαν γνώσεις και τεχνικές σχετικά με την ανάπτυξη ενσυναίσθησης στους μαθητές και την πρόληψη συγκρούσεων. Επίσης, είχαν την ευκαιρία να συνεργαστούν και να ανταλλάξουν απόψεις με συνεκπαιδευόμενους από την Ισπανία, Σλοβενία, Ουγγαρία, Πορτογαλία και Λιθουανία και να γνωρίσουν πτυχές της λειτουργίας των σχολείων και της διδασκαλίας στα εκπαιδευτικά συστήματα αυτών των χωρών.

Η χρήση των νέων γνώσεων και δεξιοτήτων κατά το σχεδιασμό της διδασκαλίας έχει ως απώτερο σκοπό να διασφαλιστεί η ελεύθερη, ισότιμη και ποιοτική εκπαίδευση στο σχολείο και να ενισχυθεί ο ευρωπαϊκός του χαρακτήρας.