Διεθνής διάκριση του 17ου Δημοτικού Σχολείου Καβάλας σε μαθητικό διαγωνισμό

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε' τάξης του σχολείου συμμετείχαν στον διαγωνισμό με τίτλο «Κύπρος, Ελλάδα, Ομογένεια: εκπαιδευτικές γέφυρες» και ένα από τα έργα των παιδιών απέσπασε το 1ο βραβείο

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε’ τάξης του 17ου Δημοτικού Σχολείου Καβάλας συμμετείχαν στον Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό «Κύπρος, Ελλάδα, Ομογένεια: εκπαιδευτικές γέφυρες» στην κατηγορία «Παραμύθι» και ένα από τα έργα των παιδιών, με τίτλο «Οι Χαρταετοί», απέσπασε το 1ο βραβείο. Το εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου συγχαίρει όλα τα παιδιά, είτε διακρίθηκαν είτε όχι, για το μεράκι τους και για τη διάθεση δημιουργικής ενασχόλησης με δράσεις του σχολείου.

Τον διαγωνισμό διοργάνωσαν:

  • η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών
  • η Πρεσβεία της Κύπρου στην Ελλάδα -Μορφωτικό Γραφείο- Σπίτι της Κύπρου
  • το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης)
  • το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδος

Ο διαγωνισμός τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου και του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της δράσης αυτής τα παιδιά παρακολούθησαν διαδικτυακά την παρουσίαση δύο παιδικών παραμυθιών με τίτλους «Όνειρα στην άμμο» και «Το λιοντάρι ξέρει» από την ίδια τη συγγραφέα Πάμελα Αναστασίου-Παπαϊακώβου.

Η Κύπρια συγγραφέας εξιστόρησε τα προσωπικά βιώματα της οικογένειάς της πριν και μετά την Τουρκική εισβολή του 1974 και μοιράστηκε με τους μαθητές πρόσφατο φωτογραφικό υλικό από την κατεχόμενη πόλη της Αμμοχώστου. Τέλος, μοιράστηκε την εμπειρία της ως συγγραφέας και έδωσε πολύτιμες συμβουλές στα παιδιά για τον τρόπο συγγραφής και εικονογράφησης ενός παραμυθιού.