Δήμος Παγγαίου: Βάρβαρη και απροσχημάτιστη η επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία

Ομόφωνο ψήφισμα καταδίκης της εισβολής από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Παγγαίου

Την απερίφραστη καταδίκη του στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία εκφράζει ο Δήμος Παγγαίου. Με ομόφωνο ψήφισμα του, που εκδόθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, υπογραµµίζει την ανάγκη για απόλυτο σεβασµό της εδαφικής ακεραιότητας και ανεξαρτησίας της Ουκρανίας και τονίζει την ανάγκη για κατάπαυση του πυρός.

Ξεκαθαρίζει ότι δεν έχει απέναντι του τον Ρώσικο λαό αλλά τον Πούτιν και το καθεστώς του και καλεί την κυβέρνηση να προετοιµάσει σχέδια επιδοτήσεων για να αποφευχθεί η επιδείνωση της ενεργειακής κρίσης εξαιτίας των κυρώσεων που µπορεί να έχουν αντίκτυπο στα ευρωπαϊκά νοικοκυριά.

Ακολουθεί το ψήφισµα του ∆ηµοτικού Συµβουλίου του ∆ήµου Παγγαίου

«Έχουµε απέναντί µας τον Πούτιν και το καθεστώς του και όχι τον ρωσικό λαό»

«Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία βυθίζει µια ευρωπαϊκή χώρα στο ζόφο του πολέµου, στο αίµα και στην καταστροφή, και επαναφέρει την Ευρώπη και ολόκληρη την ανθρωπότητα σε σκοτεινές και επικίνδυνες εποχές.

Το ∆ηµοτικό Συµβούλιο Παγγαίου

Καταδικάζει κατηγορηµατικά και απερίφραστα τη βάρβαρη και απροσχηµάτιστη επίθεση της Ρωσικής Οµοσπονδίας σε βάρος της Ουκρανίας, τονίζοντας ότι έχουµε απέναντί µας τον Πούτιν και το καθεστώς του και όχι τον ρωσικό λαό.

Υπογραµµίζει την ανάγκη για απόλυτο σεβασµό της εδαφικής ακεραιότητας και ανεξαρτησίας της Ουκρανίας και τονίζει την ανάγκη για κατάπαυση του πυρός.

Στην εποχή µας δεν µπορεί να υπάρχει ίχνος ανοχής σε πρακτικές που επιχειρούν να επανακαθορίσουν σύνορα και να µεταβάλουν την αρχιτεκτονική ασφάλειας στην Ευρώπη.

Σε αυτή, σε προηγούµενες εισβολές (Κύπρος, Γιουγκοσλαβία) και σε κάθε επόµενη δεν επιτρέπεται η σιωπή.

Ειδικά για εµάς τους Έλληνες, που τη στάση µας πέρα από το ∆ιεθνές ∆ίκαιο, το Κοινοτικό Κεκτηµένο και τα παγκόσµια ιδεώδη, καθορίζουν τα ιστορικά µας βιώµατα, σήµερα η επίθεση στην Ουκρανία παραπέµπει µε σαφή τρόπο στην προ 48 ετών εισβολή στην Κύπρο και την αµφισβήτηση της εθνικής της κυριαρχίας στην Κυπριακή τραγωδία.

Εκφράζει την αµέριστη αλληλεγγύη και συµπαράστασή του στο λαό της Ουκρανίας, υποστηρίζοντας ισχυρές, στοχευµένες κυρώσεις σε βάρος της κυβέρνησης της Ρωσίας προκειµένου να τερµατίσει την εισβολή της και να επανέλθει στον δρόµο της διπλωµατίας.

Καλεί την κυβέρνηση να προετοιµάσει σχέδια επιδοτήσεων για να αποφευχθεί η επιδείνωση της ενεργειακής κρίσης εξαιτίας των κυρώσεων που µπορεί να έχουν αντίκτυπο στα ευρωπαϊκά νοικοκυριά.

Κάθε ώρα που περνάει επιδεινώνεται η ανθρωπιστική κρίση, διογκώνονται οι µεταναστευτικές ροές.

Ως ∆ήµος Παγγαίου οφείλουµε να ανταποκριθούµε στο µέτρο του δυνατού στις ανάγκες αντιµετώπισης αυτού του νέου προσφυγικού κύµατος»!