Καβάλα-Θάσος: Ξεφυλλίζοντας το κεφάλαιο του 1821 στη Μεγάλη Λέσχη [φωτογραφίες]

Η Θασιακή Ένωση Καβάλας και η Εταιρία Θασιακών Μελετών παρουσίασαν το επετειακό λεύκωμα «Θάσιοι και Καβαλιώτες αγωνιστές του ΄21» παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας και όλων των βουλευτών του Νομού

Το επετειακό λεύκωμα με τίτλο: «Θάσιοι και Καβαλιώτες αγωνιστές του ΄21» παρουσίασαν στη Μεγάλη Λέσχη το απόγευμα του Σαββάτου 2 Απριλίου 2022 η Θασιακή Ένωση Καβάλας και η Εταιρία Θασιακών Μελετών, στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα του Δήμου Καβάλας. Προλόγισε ο πρόεδρος της Θασιακής Ένωσης Καβάλας, Νικόλαος Τσιλογεώργης, ενώ μίλησαν ο Δήμαρχος Καβάλας, Θεόδωρος Μουριάδης και ο ιστορικός, επίτιμος γυμνασιάρχης, Κωνσταντίνος Χιόνης, οι οποίοι αναφέρθηκαν στη συμβολή της Καβάλας και της Θάσου στον Αγώνα της Επανάστασης, ενώ αναφέρθηκαν σε προσωπικότητας και ιστορικά γεγονότα άγνωστα στο ευρύ κοινό, με τον κ. Χιόνη να κάνει ιδιαίτερη μνεία στις πηγές και στις μαρτυρίες τις οποίες αξιοποίησε για να φέρει στο φως άγνωστες πτυχές της προσφοράς των κατοίκων της Θάσου και της Καβάλας στην Ελληνική Επανάσταση.

Το «παρών» στη γεμάτη αίθουσα -τηρουμένων των υγειονομικών πρωτοκόλλων- έδωσαν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, οι βουλευτές Καβάλας με τη Νέα Δημοκρατία Μακάριος Λαζαρίδης και Γιάννης Πασχαλίδης, η βουλεύτρια με τον ΣΥΡΙΖΑ, Τάνια Ελευθεριάδου, ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Αλέξης Πολίτης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας, Μάρκος Δέμπας και ο πατέρας Ευάγγελος, εκπροσωπώντας τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Φιλίππων κ. Στέφανο.