«Ο Τοίχος της Καλοσύνης Δράμας»: Δύο δράσεις για καλό σκοπό. Πώς μπορείτε να συνδράμετε

«Γίνε Νονός» και «Με της καρδιάς το φως IΙ» με πρωτοβουλία του Σωματείου Εθελοντών για τη στήριξη των ευάλωτων πολιτών

Το Σωματείο Εθελοντών «Ο Τοίχος της Καλοσύνης Δράμας», διοργανώνει για 4η συνεχόμενη χρονιά τη πρωτότυπη δράση «Γίνε Νονός». Μέσω της συγκεκριμένης δράσης, κάθε παιδί σε ανάγκη εκφράζει την επιθυμία του για κάποιο πασχαλινό δώρο και στη συνέχεια, αφού δημιουργηθεί η λίστα  με τις συνολικές επιθυμίες, οι ανώνυμοι «Νονοί Καλοσύνης» επικοινωνούν με το Σωματείο, ώστε να τους ενημερώσει σχετικά με το δώρο που μπορεί να αναλάβει ο καθένας. Ταυτόχρονα προτρέπουν το δώρο να συνοδεύεται από ευχές και μηνύματα αγάπης, πάντα διαφυλάττοντας τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ανώνυμου νονού.

Το Σωματείο σε συνεργασία με τις 5 Κοινωνικές Υπηρεσίες του Νομού Δράμας (Δράμας, Προσοτσάνης, Δοξάτου, Κ. Νευροκοπίου και Παρανεστίου) και το Παράρτημα Προστασίας του Παιδιού Δράμας, διατηρώντας πάντοτε την ανωνυμία και των δυο πλευρών, προσπάθησαν και φέτος 100 παιδιά σε ανάγκη να παραλάβουν έγκαιρα το δώρο της επιθυμίας τους. Η απήχηση της δράσης ήταν πρωτοφανής και η ανταπόκριση του κόσμου άκρως συγκινητική, με αποτέλεσμα οι επιθυμίες των παιδιών να καλυφθούν σε διάστημα μικρότερο της μίας εβδομάδας.

Έτσι, προκειμένου να μοιράσουν απλόχερα χαμόγελα σε ακόμη περισσότερα παιδιά που έχουν ανάγκη, η δράση απέκτησε πανελλήνια εμβέλεια, συμπεριλαμβάνοντας και τις επιθυμίες των παιδιών από τα Παιδικά Χωριά SOS Θράκης, Βάρης, Κρήτης και Πλαγιαρίου Θεσσαλονίκης, το Παράρτημα Προστασίας Παιδιού Καβάλας, το Ορφανοτροφείο Θηλέων Θεσσαλονίκης «H Mέλισσα», καθώς και τα μέλη του Συλλόγου Φίλων ΑΜΕΑ Σουφλίου και Περιφέρειας «Νήμα Ζωής». Ως αποτέλεσμα ο τελικός αριθμός των παιδιών που θα λάβουν το πασχαλινό δώρο της επιλογής τους ανέρχεται σχεδόν στα 300.

Το Σωματείο ανακοινώνει ότι όλα τα δώρα, που συμπεριλαμβάνονται στις συνταχθείσες λίστες, έχουν ανατεθεί στους «Νονούς Καλοσύνης» και πλέον το Σωματείο βρίσκεται στο στάδιο της συγκέντρωσης των δώρων, ώστε να παραδοθούν έγκαιρα και αξιόπιστα στους συνεργαζόμενους φορείς.

Το Σωματείο ευχαριστεί θερμά για το ενδιαφέρον, τη στήριξη και την καλή διάθεση, χαρίζοντας μαζί και φέτος το Πάσχα δώρα και χαρούμενες ευχές στους μικρούς μας φίλους, ειδικά  σε εκείνους που το χρειάζονται πραγματικά.

«Με της καρδιάς το φως» για ακόμη μια χρονιά

Επίσης, το Σωματείο Εθελοντών του «Τοίχου της Καλοσύνης Δράμας», διοργανώνει για 2η συνεχόμενη χρονιά την πασχαλινή δράση «Με της καρδιάς το φως IΙ», στην οποία μπορούν όλοι να συμμετέχουν κάνοντας μία πράξη από καρδιάς και επιλέγοντας ένα πασχαλινό δώρο από τη χειροποίητη συλλογή που φιλοτέχνησαν οι εθελόντριες του Σωματείου με αίσθημα δημιουργικότητας και πνεύμα συνεισφοράς. Μέσα από την κίνηση αυτή δίνεται σημαντική βοήθεια σε κάποιον συνάνθρωπο και ταυτόχρονα στηρίζεται το έργο του Σωματείου.

Η πασχαλινή συλλογή αποτελείται από:

  • Χειροποίητες αρωματικές λαμπάδες σε 18 διαφορετικά σχέδια για παιδιά και ενήλικες, κατασκευασμένες από οικολογικά υλικά και σε ειδική συσκευασία
  • Γυάλινο βαζάκι με 5 χειροποίητα μπισκότα βουτύρου φτιαγμένα από αγνά υλικά και διακοσμημένα με πασχαλινά σχέδια ζαχαρόπαστας

Το πλούσιο φωτογραφικό υλικό της πρωτότυπης πασχαλινής συλλογής η οποία ετοιμάστηκε από την εθελοντική ομάδα του Σωματείου, ώστε να χαρίσει μεγάλα χαμόγελα και δυνατά συναισθήματα στους παραλήπτες της, βρίσκεται αναρτημένο και στις σελίδες του Σωματείου στο Facebook και στο Instagram.

Για οποιαδήποτε διευκρίνηση σχετικά με την επιλογή του δώρου και τη δωρεά, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν:

στα τηλέφωνα 6945 233637 και 6981 322003

στην ηλεκτρονική διεύθυνση εδώ

στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης Facebook εδώ και στο Instagram εδώ

Επίσης, υπάρχει δυνατότητα αποστολής του δώρου σε ολόκληρη την Ελλάδα και στο εξωτερικό μέσω courier, τηρώντας παράλληλα τα μέτρα προστασίας κατά της εξάπλωσης της νόσου Covid-19.

Ο «Τοίχος της Καλοσύνης» έχει δημιουργηθεί για να στηρίξει όλες τις ευάλωτες ομάδες και για αυτό το Σωματείο ευχαριστεί εκ των προτέρων για τη στήριξη που παρέχεται στις δράσεις του όλο αυτό το διάστημα, γνωρίζοντας πως και φέτος το Πάσχα θα μοιράσει με την πολύτιμη βοήθεια όλων ελπίδα και αισιοδοξία στους συνανθρώπους μας και εύχεται Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση.