2ο Γυμνάσιο Καβάλας: Στην Ισπανία με θέμα την Κινητικότητα [φωτογραφίες]

Καθηγητές και μαθητές του σχολείου ταξίδεψαν στο Σαν Σεμπαστιάν στο πλαίσιο του Erasmus+ KA2 για την προώθηση της καινοτομίας και των καλών πρακτικών

Στο Σαν Σεμπαστιάν της Ισπανίας ταξίδεψαν 2 καθηγητές και 2 μαθητές του 2ου Γυμνασίου Καβάλας μεταξύ 28 Μαρτίου 2022 και 1 Απριλίου 2022 για να λάβουν μέρος σε διεθνική συνάντηση των εταίρων του προγράμματος “LIEUX“.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα τριετούς διάρκειας (2019-2022) στο πλαίσιο του Erasmus+ KA2 για την προώθηση της καινοτομίας και των καλών πρακτικών το οποίο υλοποιείται σε συνεργασία με σχολεία της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Γερμανίας, της Πορτογαλίας και της Ισπανίας. Το θέμα του Προγράμματος αφορά στην Κινητικότητα στις διάφορες εκφάνσεις της όπως μειωμένη, πολιτιστική, ψηφιακή και οικολογική.

Στο Σχολείο υποδοχής Mary Ward οι καθηγητές και οι μαθητές έτυχαν μιας ιδιαίτερα φιλόξενης και ζεστής υποδοχής από τους Ισπανούς εταίρους. Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στο σχολείο, παρακολούθησαν μαθήματα του ωρολογίου προγράμματος και συμμετείχαν σε αθλητικές δραστηριότητες και εργαστήρια που είχαν οργανωθεί στο σχολείο και στο πολιτιστικό κέντρο της πόλης “Tabakalera”. Παράλληλα, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί περιηγήθηκαν στα αξιοθέατα της πόλης, γνώρισαν τον πολιτισμό της περιοχής και γεύτηκαν τις ξακουστές βάσκικες νοστιμιές.

Οι εκπαιδευτικοί του προγράμματος είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν και να ανταλλάξουν εμπειρίες με συναδέλφους από τα σχολεία-εταίρους και να σχεδιάσουν την ανάπτυξη και επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος.

Το ραντεβού των σχολικών μονάδων ανανεώθηκε για το διάστημα 8-14 Μαΐου 2022 στην Καβάλα, όπου το 2ο Γυμνάσιο θα υποδεχτεί μαθητές και καθηγητές από τα συνεργαζόμενα σχολεία του προγράμματος.