Απεργία στην Καβάλα: Μαζικό «όχι» στην ακρίβεια και τον πόλεμο [φωτογραφίες]

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η απεργιακή κινητοποίηση, το συλλαλητήριο και η πορεία των εργαζομένων στο κέντρο της Καβάλας – Η συγκέντρωση στην πλατεία Καπνεργάτη ήταν η μεγαλύτερη εδώ και πολλά χρόνια

Η μεγαλύτερη εργατική συγκέντρωση, εδώ και πολλά χρόνια, ήταν αυτή που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης 6/4 στην πλατεία Καπνεργάτη στην Καβάλα. Περισσότερα από 25 σωματεία της περιοχής συμμετείχαν στην κινητοποίηση που διοργάνωσαν τα εργατικά συνδικάτα και ο εμπορικός κόσμος, προκειμένου να εκφράσουν την αγανάκτηση και την αγωνία τους για το κύμα ακρίβειας που σαρώνει την αγορά αλλά και να φωνάξουν «όχι» στον πόλεμο στην Ουκρανία!

Στο συλλαλητήριο, και στην πορεία στο κέντρο της πόλης, συμμετείχαν εκτός των άλλων οι εργαζόμενοι – απολυμένοι των Πετρελαίων και των Λιπασμάτων, οι Υγειονομικοί που είναι σε αναστολή εργασίας αλλά και οι φοιτητές του τμήματος Φυσικής του ΔΙΠΑΕ (κόμβος Καβάλας), το οποίο κινδυνεύει να κλείσει!

Δυναμικό παρόν έδωσαν επίσης οι συνταξιούχοι, η ΑΔΕΔΥ, ο Εμπορικός Σύλλογος, το σωματείο των εργαζομένων στους ΟΤΑ Καβάλας, οι Ιδιωτικοί Υπάλληλοι, το Σωματείο Κομμωτριών και Κουρέων, οι εκπαιδευτικοί κα.