Δημοτικό Σχολείο Αμυγδαλεώνα: Στην Πολωνία με «πυξίδα» τη διατροφή και τον αθλητισμό

4 μαθητές και 2 εκπαιδευτικοί του σχολείου συμμετείχαν, μαζί με σχολεία από άλλες τέσσερις χώρες, σε κινητικότητα στο Wolomin της Πολωνίας, στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ ΚΑ229 με τίτλο "Eat Well-Move More-Do Better"

Από 1 έως 7 Απρίλιου 2022, 4 μαθητές και 2 εκπαιδευτικοί από το Δημοτικό Σχολείο του Αμυγδαλεώνα συμμετείχαν σε κινητικότητα στο Wolomin της Πολωνίας, στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ ΚΑ229 με τίτλο “Eat Well-Move More-Do Better”. Στην κινητικότητα συμμετείχαν μαθητές και εκπαιδευτικοί από την Πορτογαλία, τη Λετονία και την Τουρκία.

Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας τα μέλη της αποστολής του σχολείου συμμετείχαν σε διάφορες δραστηριότητες που σχετίζονται με τη διατροφή και τον αθλητισμό, γνώρισαν την καθημερινότητα του σχολείου στο Wolomin που τους φιλοξένησε, ήρθαν σε επαφή με μαθητές και εκπαιδευτικούς του σχολείου, απόλαυσαν τραγούδια και χορούς που ετοίμασαν τα παιδιά, συμμετείχαν κι οι ίδιοι σε παιχνίδια και χορούς, γνώρισαν το περιβάλλον και τον πολιτισμό της Πολωνίας, περιηγήθηκαν στο Wolomin και στην πρωτεύουσα Βαρσοβία και ενίσχυσαν τις γνώσεις τους στα αγγλικά.

Οι εκπαιδευτικοί του προγράμματος είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν και να ανταλλάξουν εμπειρίες με συναδέλφους από τα σχολεία-εταίρους. Αξιολόγησαν την πρόοδο του προγράμματος, σχεδίασαν τη μελλοντική κινητικότητα και έθεσαν περαιτέρω στόχους για την επίτευξη των τελικών αποτελεσμάτων του έργου.

«Ήταν μια υπέροχη εμπειρία για μαθητές και εκπαιδευτικούς. Οι Πολωνοί ήταν ιδιαιτέρως φιλόξενοι και διοργάνωσαν μια βδομάδα με πολλές και ενδιαφέρουσες δραστηριότητες. Πραγματικά απολαύσαμε την παραμονή μας. Όλες οι ομάδες του προγράμματος δώσαμε ραντεβού τον Μάιο στο Saldus της Λετονίας, όπου και θα πραγματοποιεί η τελευταία κινητικότητα του προγράμματος», αναφέρουν τα μέλη της αποστολής.