Ο Απολογισμός του έργου του Φιλανθρωπικού Σωματείου «Ο Άγιος Νέστωρ»

Τον απολογισμό, που αφορά τα έτη 2020 και 2021, παρουσίασε η πρόεδρος του Νίκη Ανέστη

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 12-4-2022 η ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση του Φιλανθρωπικού Σωματείου Κυριών Καβάλας «Ο Άγιος Νέστωρ» στο χώρο του Επιμελητηρίου Καβάλας, στη διάρκεια του οποίου έγινε ο απολογισμός για τα έτη 2020 και 2021.

Τον Διοικητικό Απολογισμό παρουσίασε στα μέλη του συλλόγου η Πρόεδρος του Νίκη Ανέστη:

«Αγαπητά μέλη καλησπέρα σας.

Σας ευχαριστούμε που ανταποκριθήκατε στο κάλεσμά μας. Χαιρόμαστε πολύ που βρισκόμαστε ξανά από κοντά μετά από δύο χρόνια λόγω της πανδημίας του covid-19.

Συγκεντρωθήκαμε σήμερα για να σας παρουσιάσουμε τα πεπραγμένα του Σωματείου  από τον Ιανουάριο 2020- 31/12/2021.

Ανανεώθηκε το 2021 η πιστοποίηση του Σωματείου ως φορέα παροχής υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Κοινωνικής Φροντίδας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

  • Υποτροφίες Φιλομένης Σκούρση: Από τον Ιαν. 2020 μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2021 ενισχύσαμε οικονομικά δέκα (10) καβαλιώτες φοιτητές το χρόνο συνολικά δόθηκαν είκοσι (20) υποτροφίες. Η Υποτροφία ανέρχεται στο ποσό των 1.500 ευρώ το χρόνο. Οι υποτροφίες αυτές χορηγούνται από το Σωματείο μας ανελλιπώς πάνω από 40 χρόνια.
  • Στείλαμε στις φυλακές Κομοτηνής τόσο στο 2020 όσο και στο 2021 είδη προσωπικής υγιεινής και γενικής καθαριότητας για την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των κρατουμένων. Πήραμε ευχαριστήριες επιστολές από το Διευθυντή των φυλακών.
  • Τοπικά συνεχίζουμε να έχουμε επικοινωνία και συνεργασία, όποτε αυτό απαιτείται, με το Σύλλογο ΠΝΟΗ, το Δήμο Καβάλας, τις υπηρεσίες Πρόνοιας του Δήμου, με όλα τα Γενικά Λύκεια της πόλης μας, τους Γιατρούς του Κόσμου, τη ΒΙΑ ΣΤΟΠ. Τα δύο τελευταία χρόνια δυστυχώς οι συνθήκες δεν μας επέτρεψαν να κάνουμε κοινές δραστηριότητες.
  • Μέσα στα πλαίσια της κοινωνικής μας προσφοράς αποφασίσαμε και:

Α) Τον Αύγουστο του 2021 ανταποκριθήκαμε στο κάλεσμα του Δήμου μας για τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους συμπατριώτες μας στις πληγείσες περιοχές της Εύβοιας.

Β) Υποστηρίξαμε και τις δύο χρονιές μερικές οικογένειες με τρόφιμα από εθελοντικές προσφορές των μελών του Δ.Σ.

  • Καθώς είμαστε μέλος του ΚΟΙΣΠΕ Καβάλας παραβρεθήκαμε στις διαδικτυακές Γενικές Συνελεύσεις στο 2020 & στο 2021.
  • Επειδή υπάρχουν και νέα μέλη στη Γ.Σ. σας ενημερώνουμε για την ακίνητη περιουσία του Σωματείου που βρίσκονται επί της οδού Μεγ. Αλεξάνδρου 25 και είναι : τρία διαμερίσματα (2 στον 2Ο όροφο και 1 στον 4ο), ένα κατάστημα που ενοικιάζουμε (στην I REPAIR) και το γραφείο μας(επίσης στον 4ο όροφο). Η ακίνητη περιουσία του Σωματείου οφείλεται στη μεγάλη δωρεά που έκανε η αείμνηστη Φιλομένη Σκούρση με διαθήκη το 1945. Η πολυκατοικία είναι κτισμένη το 1978 και όπως καταλαβαίνετε συχνά χρειάζεται συντήρηση, κάτι που δημιουργεί και έκτακτες δαπάνες. Ευτυχώς μέχρι σήμερα μπορούμε και ανταποκρινόμαστε σε αυτές. Την τελευταία πενταετία έχουμε ανακαινίσει τα δύο από τα τρία διαμερίσματα, το γραφείο μας και το κατάστημα με τον νέο ενοικιαστή (εδώ και 1 χρόνο) ανακαινίστηκε και πάλι.
  • Ευχαριστούμε την φίλη Κα Κυβέλη Κουμπάρου που πάντα βρίσκεται ανιδιοτελώς δίπλα μας και μας εξασφαλίζει σοβαρούς ενοικιαστές , ώστε να συνεχίζουμε απρόσκοπτα το έργο μας.
  • Το 2021 είχαμε μια χορηγία από την ΕΛΛΑΓΡΟΛΙΠ ΑΕΒΕ ποσού 3.000 ευρώ που μας έδωσε μια ανάσα στην κάλυψη της μεγάλης εφορίας.

  • Ευχαριστούμε:

Ι) εσάς τα μέλη μας αλλά και τους φίλους μας που με τις μικρές δωρεές προς το Σωματείο διευκολύνουν το έργο μας. Μακάρι να είχαμε και άλλες τοπικές δωρεές.
ΙΙ) το Βουλευτή Καβάλας κ. Μακάριο Λαζαρίδη γιατί βρέθηκε κοντά μας και μας υποστήριξε στο έργο μας.
ΙΙΙ) τις κυρίες της Εξελεγκτικής Επιτροπής Τσακαλούδη Μάγδα, Ράπτη Αδελαίδα και Μεντίζη Διδώ, γιατί είχαμε άψογη συνεργασία κατά τον τελευταίο έλεγχο για τα έτη 2020 & 2021.
ΙV) το Επιμελητήριο Καβάλας για την παραχώρηση της αίθουσας.
V) τα Μ.Μ.Ε. για την υποστήριξή τους όποτε χρειάστηκε να κάνουμε διάφορες ανακοινώσεις μας.

Προσπαθήσαμε τα δύο (2) αυτά χρόνια που οι συνθήκες ήταν πολύ δύσκολες για την καλύτερη λειτουργία του Σωματείου μας.
Προσωπικά ευχαριστώ όλες τις κυρίες του Δ.Σ. για την εξαιρετική συνεργασία που έχουμε για το καλό του Σωματείου».