Για… 24 ώρες κράτησε η χαρά των επιλαχόντων για τη στελέχωση της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας

Στα «κάγκελα» οι 600 επιτυχόντες για την Πανεπιστημιακή Αστυνομία-Η παλινωδία των αποφάσεων και το ερώτημα «μήπως η Κυβέρνηση ανακρούει πρύμναν στο θέμα της δημιουργίας Πανεπιστημιακής Αστυνομίας»

Μόλις 24 ώρες κράτησε η…χαρά των επιλαχόντων για ένταξη στην ΕΛ.ΑΣ. για τη στελέχωση της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας, καθώς η σχετική διαταγή για «προκήρυξη διαγωνισμού πρόσληψης ειδικών φρουρών» της 6ης Απριλίου ακυρώθηκε με νέα κατεπείγουσα διαταγή στις 7 Απριλίου, όπως φαίνεται και στα σχετικά έγγραφα [βλ. παρακάτω].

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται: «Σε συνέχεια ανωτέρω διαταγής μας και μέχρι νεότερα, παρακαλούμε για την άμεση ακύρωση των ενεργειών σας, αναφορικά με τα διατασσόμενα σε αυτή και την ενημέρωση προς τούτο των υποψηφίων στους οποίους ήδη έχετε χορηγήσει δελτίο υγειονομικής εξέτασης».

H παλινωδία των διαταγών που η μία αναιρεί την άλλη εντός λίγων ωρών, προκαλεί προβληματισμό και ερωτήματα για το ποιος πήρε την συγκεκριμένη απόφαση και κυρίως, γιατί συνέβη αυτό. Στελέχη του Σώματος με μακρά πείρα και γνώση στις λεπτομέρειες και στην ανάγνωση «πίσω από τις γραμμές», διερωτώνται «μήπως η Κυβέρνηση ανακρούει πρύμναν στο θέμα της δημιουργίας Πανεπιστημιακής Αστυνομίας», ενώ οι επιλαχόντες και οι οικογένειές τους περιμένουν με αγωνιά οριστικές αποφάσεις και βρίσκονται στα…κάγκελα, αναμένοντας τις εξελίξεις.

Πολλοί είναι εκείνοι εν τω μεταξύ που εκτιμούν πως οι 600 επιλαχόντες, έως τη δημιουργία της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας, θα μπορούσαν να επανδρώσουν αστυνομικά τμήματα στα οποία διαπιστώνονται ελλείψεις και σε πολλές περιπτώσεις τα βράδια, υπάρχει ένας αξιωματικός υπηρεσίας, ένας σκοπός και ελάχιστα άτομα να συνδράμουν τους πολίτες αν παραστεί κάποια ανάγκη.

*Πηγή: lawandorder.gr