«Ω γλυκύ μου έαρ»: Με πολύ κόσμο η περιφορά των Επιταφίων στην Καβάλα [βίντεο, φωτογραφίες]

Μετά από 2 χρόνια ο Επιτάφιος Θρήνος εψάλη στους δρόμους της πόλης-Πλήθος κόσμου και στην περιφορά του Επιταφίου στα Δημοτικά Κοιμητήρια

Μετά από 2 χρόνια, τελέστηκε και πάλι μέσα σε ιδιαίτερα κατανυκτική ατμόσφαιρα η αποκαθήλωση του Εσταυρωμένου και η περιφορά των Επιταφίων στους δρόμους της πόλης της Καβάλας το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής 22 Απριλίου 2022, παρουσία πλήθους πιστών, ίσως των περισσότερων τα τελευταία χρόνια.

Η Ακολουθία του Επιταφίου Θρήνου εψάλη από το γεμάτο συγκίνηση πλήθος κάθε ηλικίας, ενώ ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανος χοροστάτησε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Τιμίου Προδρόμου.

Δείτε πλάνα από την περιφορά των Επιταφίων από το ENA Channel

Πλήθος κόσμου και στην περιφορά του Επιταφίου στα Νεκροταφεία

Ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας, Κωνσταντίνο Πεφάνη, τους Αντιδημάρχους Ποιότητας Ζωής, Κυριάκο Σταυρίδη και Παιδείας και Πολιτισμού, Απόστολο Μουμτσάκη και τον πρόεδρο του Νομικού Προσώπου Δημοτική Κοινωνική Αλληλεγγύη και Προσχολική Αγωγή του Δήμου Καβάλας, Ανέστη Δημητριάδη, παρέστη το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής 22 Απριλίου 2022 στην περιφορά του Επιταφίου, στα Δημοτικά Κοιμητήρια της Καβάλας.

Στην περιφορά του Επιταφίου παραβρέθηκαν οι εκπρόσωποι των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών της Καβάλας, καθώς και πλήθος κόσμου.