Εργατική Πρωτομαγιά 2022: Φορείς, σωματεία, αιρετοί, εργαζόμενοι και απολυμένοι στην πλατεία Καπνεργάτη [φωτογραφίες]

Δύο ξεχωριστές συγκεντρώσεις για την 1η του Μάη και μία πορεία που κατέληξε... «μισή» λόγω των μακρόσυρτων ομιλιών!

ΗΚαβάλα τίμησε και φέτος την Εργατική Πρωτομαγιά με δύο ξεχωριστές συγκεντρώσεις και μία πορεία που ακολούθησε στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, με συνθήματα για τα εργασιακά δικαιώματα αλλά και κατά του πολέμου που μαίνεται στην Ουκρανία.

Στην πλατεία Καπνεργάτη πραγματοποιήθηκε αρχικά η συγκέντρωση της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και του Εργατικού Κέντρου η οποία ήταν ιδιαίτερα «αναιμική». Σε αυτή, το «παρών» έδωσαν και εκπρόσωποι της Διοίκησης του Δήμου Καβάλας καθώς και ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης ΑΜ-Θ Κωστής Σιμιτσής.

Στη συνέχεια, λίγο μετά το μεσημέρι, η πλατεία «γέμισε» από τους εκπροσώπους του ΠΑΜΕ και τα συνεργαζόμενα εργατικά σωματεία, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ, καθώς και εκπροσώπους των απολυμένων από τα Πετρέλαια και τα Λιπάσματα Καβάλας.

«Μελανό» σημείο της δεύτερης αυτής πορείας η οποία, κατά τα άλλα θα μπορούσε να κριθεί ως ικανοποιητική, ήταν οι πολλές και μεγάλες σε διάρκεια ομιλίες των εκπροσώπων οι οποίες και «άδειασαν» την πλατεία, με αποτέλεσμα η πορεία που ακολούθησε να έχει σημαντικές «διαρροές».

Χαρακτηριστικό είναι ότι η κεντρική ομιλία της εκπροσώπου του ΠΑΜΕ ξεπέρασε σε διάρκεια τη… μισή ώρα (!), γεγονός που σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως από τους συμμετέχοντες οι οποίοι εξέφρασαν τη δυσφορία τους… αποχωρώντας!