Στα όρια κατάρρευσης σκεπές καπναποθηκών της Καβάλας [φωτογραφία]

«Το κέντρο της Καβάλας θα θυμίζει σε λίγο κέντρο βομβαρδισμένης πόλης»: SOS από το Ινστιτούτο Κοινωνικών Κινημάτων και Ιστορία Καπνού για την κατάσταση των καπναποθηκών της πόλης

Τον κώδωνα του κινδύνου για την κατάσταση πολλών καπναποθηκών οι οποίες βρίσκονται στην πόλη της Καβάλας κρούει το Ινστιτούτο Κοινωνικών Κινημάτων και Ιστορία Καπνού, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι αν δεν γίνει κάτι άμεσα «το κέντρο της Καβάλας θα θυμίζει κέντρο βομβαρδισμένης πόλης», επισυνάπτοντας, μάλιστα και σχετικές φωτογραφίες.

Η ανακοίνωση του Ινστιτούτου

Μετά την κατάρρευση της σκεπής και την καταστροφή της καπναποθήκης της ΣΕΚΕ στην οδό Δαγκλή, παρά την εγράφη ενημέρωσή μας, μια ακόμη καπναποθήκη κινδυνεύει με κατάρρευση. Ο λόγος για την μία εκ των δύο καπναποθηκών «Μαργαρίτη» στην πλατεία Μακέδου, πίσω από το Εργατικό Κέντρο. Η σκεπή της «καπναποθήκης» έχει «ανοίξει» και φαίνεται να ολισθαίνει, η κατάρρευση είναι θέμα χρόνου, αν δεν γίνει κάτι για την σωτηρία του κτιρίου και μάλιστα χθες.

Παρόμοια ανησυχητική εικόνα παρουσιάζει και η σκεπή της καπναποθήκης «Πιαλόγλου» που βρίσκεται λίγο πιο πέρα, και στο κτίριο αυτό είναι εμφανή τα προβλήματα στην σκεπή του.

Κάτι πρέπει να γίνει για να διασωθούν και μάλιστα άμεσα. Αν συνεχίσουμε να κάνουμε ότι δεν βλέπουμε το πρόβλημα, τότε το κέντρο της Καβάλας θα θυμίζει κέντρο βομβαρδισμένης πόλης.

Τα δε τελευταία κτίρια μοναδικά μνημεία της βιομηχανικής, κοινωνικής, οικονομικής και πολιτικής μας ιστορία της Μέκκας του Καπνού της Καβάλας μας θα καταρρέουν το ένα μετά το άλλο. Οι φωτογραφίες είναι αδιάψευστος μάρτυρας του προβλήματος και του κινδύνου που ελλοχεύει