7ο Γυμνάσιο Καβάλας: Το «Κάν’ το ν’ αξίζει» κέρδισε τις εντυπώσεις

Οι μαθητές του Β3 πήραν το πρώτο βραβείο στην κατηγορία «Μουσική Σύνθεση» στον 12ο Διεθνή Μαθητικού Διαγωνισμού Ταινιών Μικρού Μήκους για σχολεία της Ελλάδας και της Κύπρου

Την Τετάρτη 4 Μαΐου 2022, ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του 12ου Διεθνούς Μαθητικού Διαγωνισμού Ταινιών Μικρού Μήκους για σχολεία της Ελλάδας και της Κύπρου.

Οι μαθητές του τμήματος Β3 του 7ου Γυμνασίου, μαζί με την εκπαιδευτικό τους Σωτηρέλη Καλλιόπη, ΠΕ06, πήραν το πρώτο βραβείο στην κατηγορία «Μουσική Σύνθεση», το οποίο μοιράστηκε ισότιμα με τρία ακόμη σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Το τραγούδι που συμμετείχε ως μέρος της μικρής ταινίας που είχαν δημιουργήσει οι μαθητές και η εκπαιδευτικός τους στο πλαίσιο του μαθήματος Εργαστήρια Δεξιοτήτων αλλά και στο πλαίσιο άλλων δράσεων του σχολείου σχετικών με τη συμπερίληψη, έχει τον τίτλο «Κάν’ το ν’ αξίζει».

Γιατί, όπως λένε και οι μαθητές, «δεν είναι δύσκολο να νοιάζεσαι και να δρας».

Μερικοί από τους πρωτότυπους στίχους που γράφτηκαν είναι παρακάτω:

Κάν’ το ν’ αξίζει! Κάν’ το ν’ αξίζει!
Να γίνουν πάλι γαλανοί οι ουρανοί οι γκρίζοι!
Κάν’ το ν’ αξίζει! Κάν’ το ν’ αξίζει!
Μ’ ένα φιλί και μια αγκαλιά η γη γυρίζει!

Κάν’ το ν’ αξίζει! Κάν’ το ν’ αξίζει!
Κάνε τον δίπλα σου ν’ αρχίσει να ελπίζει!
Κάν’ το ν’ αξίζει! Κάν’ το ν’ αξίζει!
Μ’ ένα φιλί και μια αγκαλιά η γη γυρίζει!

Συμμετείχαν οι μαθητές: Νεφέλη Β., Μαρία Γ., Νικολέττα Ε., Κλεονίκη Ι., Ζωή Μ., Αντρέας Μ., Γ. Μ., Κωνσταντίνος Μ., Νικόλαος Ν., Ελευθερία Π., Νίκη Π., Ράνια Π., Γιώργος Σ., Γιώργος Σ., Μαρία Σ., Νίκος Τ., Νίκη Τ., Χάρης Τ., Εμμανουέλα Υ., Μαρία Χ.