Το «ευχαριστώ» του Γυμνασίου Αμυγδαλεώνα στον Δήμαρχο Ιωαννιτών Μωυσή Ελισάφ [φωτογραφίες]

Επιστολή του σχολείου που επισκέφτηκε τα Γιάννινα στο πλαίσιο του «Πρόσωπα Ανθεκτικότητας-Μαθήματα ζωής από 14 επιζήσαντες του Ολοκαυτώματος» για την αβραμιαία φιλοξενία που έτυχε

Το Γυμνάσιο Αμυγδαλεώνα Καβάλας στο πλαίσιο του Διεθνούς προγράμματος «Faces of Resilience: Life Lessons Learned from 14 Holocaust Survivors» που συμμετέχει, διοργάνωσε εκπαιδευτική εκδρομή από τις 5 έως τις 8 Μαΐου  στην Κέρκυρα και στα Ιωάννινα, όπου και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο του Δήμου Ιωαννιτών Μωυσή Ελισάφ.

Ακολουθεί η ευχαριστήρια επιστολή της Διευθύντριας του Γυμνασίου Αμυγδαλεώνα, Όλγας Γκούμα, στον Δήμαρχο.

«Αγαπητέ κ. Ελισάφ, με έντονες ακόμη τις αναμνήσεις από την επίσκεψη μας στο Δημαρχείο Ιωαννίνων, στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής επίσκεψης του Γυμνασίου Αμυγδαλεώνα Καβάλας στα Ιωάννινα και στην Κέρκυρα, θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε από καρδιάς για την αβραμιαία φιλοξενία.

Οι μικροί μας έφηβοι εντυπωσιάστηκαν από την υποδοχή που τους επιφυλάξατε, τις γνώσεις που τους κοινωνήσατε για την πολυπολιτισμική ιστορία της πόλης σας, τις καινοτόμες ιδέες, την ακούραστη δράση σας, αλλά κυρίως για τις συμβουλές που τους δώσατε.

Η επίσκεψη μας ήταν από αυτές που διευρύνουν τη σκέψη και αγγίζουν την καρδιά και οι μαθητές μου, κι εγώ προσωπικά, αισθάνομαι ότι βγήκαμε από αυτή τη συνάντηση λίγο πιο «πλούσιοι»…

Σας ευχόμαστε από καρδιάς να είστε υγιής και δημιουργικός».