1ο ΕΠΑΛ Ελευθερούπολης: Ημερίδα για τις προοπτικές ανάπτυξης του Δήμου Παγγαίου [φωτογραφίες]

Παρουσιάστηκαν οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι αγροτικές περιοχές και αναπτύχθηκαν σχέδια και ιδέες ανάπτυξης του αγροτουρισμού στο Παγγαίου

Την Παρασκευή 13 Μαΐου 2022 το 1ο ΕΠΑΛ Ελευθερούπολης διοργάνωσε στο Αμφιθέατρο «Φρίξος Παπαχρηστίδης» στην Ελευθερούπολη την Ημερίδα «Aγροτουρισμός και Kοινωνική Oικονομία. Tάσεις και προοπτικές στον Δήμο Παγγαίου», ολοκληρώνοντας το αντίστοιχο πρόγραμμα.

Το πρόγραμμα εντασσόταν στην πράξη μία νέα αρχή στα ΕΠΑΛ υπό την αιγίδα του Κέντρου Διάδοσης Επιστημών και Μουσείου Τεχνολογίας-ΝΟΗΣΙΣ.

Σε ανακοίνωσή τους, οι συνεργαζόμενοι καθηγητές επισημαίνουν τα εξής:

«Ήταν μία εκδήλωση που θεωρούμε ότι πέτυχε τους στόχους της καθώς έγινε ζύμωση των μελών της σχολικής κοινότητας με επιχειρηματικούς και επιστημονικούς φορείς και τα συμπεράσματα και οι απόψεις που διατυπώθηκαν πιστεύουμε ότι θα μεταφερθούν μέσω όσων παρευρέθηκαν και θα ευαισθητοποιήσουν την ευρύτερη κοινότητα.

Ειδικότερα αναδείχθηκε η σημασία του αγροτουρισμού και της Κοινωνικής Οικονομίας στην περιοχή, παρουσιάστηκαν οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι αγροτικές περιοχές και αναπτύχθηκαν σχέδια και ιδέες ανάπτυξης του αγροτουρισμού στον Δήμο Παγγαίου.

Θεωρούμε ότι ο αγροτουρισμός αλλά και η οικονομική ανάπτυξη εν γένη είναι υπόθεση που απαιτεί τη συνεργασία όλων.

Συγχαίρουμε τους μαθητές μας γιατί παρουσίασαν οργανωμένα τα θέματα τους στο ακροατήριο και έδειξαν ότι μπορούν να αλληλεπιδρούν αποτελεσματικά με θεσμικούς φορείς.

Ως καθηγητές πάντα στοχεύουμε σε ένα σχολείο ελκυστικό και δημιουργικό και πάντα προς όφελος της κοινωνίας.

Ευχαριστούμε όλους τους συνεργαζόμενους φορείς που συντέλεσαν στην αποτελεσματικότητα της Ημερίδας καθώς και όλο τον κόσμο που ανταποκρίθηκε στην πρόσκλησή μας».

Συνεργαζόμενοι καθηγητές

Γαϊτατζής Βασίλειος ΠΕ80 (Υπεύθυνος Έργου)
Μπαρμπούδη Δέσποινα ΠΕ80
Μαυρομμάτης Ευστάθιος ΠΕ80
Αθανασίου Σωτήριος ΠΕ86
Σιβάκης Νικόλαος ΠΕ86
Τζιβελέκη Αικατερίνη ΠΕ86
Τζιμούρτα Δέσποινα ΠΕ02
Καλογιάννη Μαρία ΠΕ06
Χατζηδημητρίου Αικατερίνη ΠΕ88