Καβάλα: Ένοχοι οι δυο γιατροί για τον θάνατο 24χρονου μετά την τοποθέτηση γαστρικού δακτυλίου

Μετά από μία πολύμηνη ακροαματική διαδικασία το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης καταδίκασε σε ποινές φυλάκισης τους δύο γιατρούς για ανθρωποκτονία από αμέλεια δια παραλείψεως

Ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών επιβλήθηκε στον γιατρό που κατηγορήθηκε για τον θάνατο του 24χρονου υπέρβαρου από την Καβάλα και συγκεκριμένα την Κεραμωτή, μετά την επέμβαση τοποθέτησης γαστρικού δακτυλίου το 2017. Ο συγκατηγορούμενός του, γιατρός του Νοσοκομείου Καβάλας, στο οποίο ο 24χρονος νοσηλεύτηκε αφού ένιωσε έντονους πόνους και δυσφορία μετά την επέμβαση, καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 20 μηνών.

Η ποινή του δεύτερου (στον οποίο αναγνωρίστηκε ελαφρυντικό) ανεστάλη επί τριετίας, ενώ του πρώτου είναι μετατρέψιμη προς πέντε ευρώ ημερησίως, καθώς σε βάρος του υπάρχει και άλλη καταδικαστική απόφαση.

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης τούς έκρινε ένοχους για ανθρωποκτονία από αμέλεια δια παραλείψεως, υιοθετώντας την πρόταση που είχε κάνει νωρίτερα η εισαγγελέας.

«Η παράλειψη έγκειται στην καθυστέρηση, μη έγκαιρη διάγνωση, συνεπώς και μη έγκαιρη αντιμετώπιση. Έδειξαν μία εμμονή στην πνευμονική εμβολή», είπε η πρόεδρος της έδρας.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για τον γιατρό που χειρούργησε τον 24χρονο, καθώς και έναν γιατρό από το Νοσοκομείο της Καβάλας στο οποίο νοσηλεύτηκε ο 24χρονος όταν η υγεία του επιδεινώθηκε. Ο πρώτος μάλιστα είχε χειρουργήσει και τη 14χρονη Γωγώ, κόρη του ιερέα από την Επανομή που επίσης κατέληξε λίγες ημέρες μετά το χειρουργείο [διαβάστε εδώ].

Η δίκη διήρκησε αρκετούς μήνες, με τις εντάσεις να είναι συχνές, όπως και οι διαμαρτυρίες των συγγενών του άτυχου νέου. Οι ίδιοι στις απολογίες τους ισχυρίστηκαν πως ακολούθησαν όλα τα ιατρικά πρωτόκολλα.

Μετά τη λήξη της συνεδρίασης, ο δικηγόρος της οικογένειας του άτυχου νέου, απηύθυνε έκκληση στον υπουργό Υγείας να επέμβει καθώς όπως είπε, ο δεύτερος κατηγορούμενος και γιατρός δημόσιου νοσοκομείου είπε πως αν του έλεγε ο διευθυντής του να μη χειρουργήσει, δεν θα το έκανε.

Από την πλευρά του ο πατέρας του 24χρονου χαρακτήρισε δίκαιη την απόφαση του δικαστηρίου, «για να ηρεμήσει η ψυχή του παιδιού του».

*Πηγή:voria.gr