Βασίλης Μαυρομμάτης: Προτεραιότητά μας η ποιοτική αναβάθμιση των σχολικών μονάδων

Ο υποψήφιος για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Καβάλας θέτει τις προτεραιότητες για να αλλάξει προς το καλύτερο η σχολική ζωή των παιδιών-Πότε θα γίνουν οι εκλογές, ποια η διαδικασία

Την Τετάρτη 18 Μαΐου 2022 στις 18:00, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός», θα πραγματοποιηθούν εκλογές για την ανάδειξη του νέου επταμελούς Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Καβάλας.

Τα προβλήματα των σχολικών μονάδων πολλά για να λυθούν και σοβαρά για να αγνοηθούν, όμως η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των μαθητών και των μαθητριών που περνάνε τη μισή τους μέρα μέσα στις σχολικές αίθουσες δεν είναι διαπραγματεύσιμη.

Αυτή είναι και η «σημαία» του Βασίλη Μαυρομμάτη, υποψήφιου για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης. Έχοντας 10ετή εμπειρία στο σχολικό «γίγνεσθαι» και όντας ενεργός πρόεδρος των Συλλόγων Γονέων του 8ου Δημοτικού Σχολείου και του 1ου Γυμνασίου, αλλά και μέλος της προηγούμενης διοίκησης της Ένωσης, ο κ. Μαυρομμάτης σημειώνει στο KAVALA POST ότι δεν υπάρχει άλλη επιλογή από το να βελτιωθεί το περιβάλλον των παιδιών, σε κάθε επίπεδο.

«Πρέπει να φτάσουν τα σχολεία εκεί που πρέπει, κυρίως στο κτιριακό θέμα και στο θέμα υποδομών. Ο Δήμος Καβάλας προσπαθεί, όμως τα πιο πολλά σχολεία είναι αρκετά παλιά, κάποια ξεπερνούν τον έναν αιώνα ζωής», αναφέρει και προσθέτει ότι εκτός από την αναβάθμιση των υφιστάμενων σχολικών κτιρίων, «πρέπει να φτιαχτούν όσο περισσότερα σχολεία γίνεται».

«Οφείλουμε να βάλουμε προτεραιότητες, να δούμε τις ανάγκες του κάθε σχολείου, σε συνεργασία με τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς και τον Δήμο Καβάλας. Σε λίγο θα έχουμε ένα εντελώς καινούριο Διοικητικό Συμβούλιο στην Ένωση. Οι προκάτοχοι μάς άφησαν μια μεγάλη παρακαταθήκη και αυτός είναι ένας λόγος παραπάνω για να μη μειωθεί η θέλησή μας για δουλειά», αναφέρει ο κ. Μαυρομμάτης, θέτοντας για ακόμη μια φορά ως προτεραιότητα τους μαθητές και τις μαθήτριες και τη σχολική ποιότητα ζωής τους, πέρα από την εκπαιδευτική.

Το πρόγραμμα της Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης

  • 17:30: Προσέλευση Αντιπροσώπων-Τακτοποίηση συνδρομών
  • 18:00: Έναρξη-Χαιρετισμοί
  • 18:15: Εκλογή προεδρείου Γενικής Συνέλευσης. Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής (έλεγχος διαπιστευτηρίων Αντιπροσώπων)
  • 18:20: Οικονομικός Απολογισμός του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου από την Εξελεγκτική Επιτροπή
  • 18:30: Απολογισμός απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου από την πρόεδρο, Μαριάννα Δρόσου-Κακαγιάννη
  • 18:40: Ανάγνωση από το προεδρείο της Γενικής Συνέλευσης των θεμάτων που χρήζουν της έγκρισής της. Ψηφοφορία έγκρισης από τη Γενική Συνέλευση (ξεχωριστά για κάθε θέμα)
  • 18:50: Ανακοίνωση Εκλογικών θεμάτων (υποψήφιοι- σταυροί κλπ) από το προεδρείο Γενικής Συνέλευσης
  • Έναρξη ομιλιών υποψηφίων (αυστηρά μόνον δύο λεπτά έκαστος)
  • 19:15-21:00: Ψηφοφορία

Η εκλογική διαδικασία

Θα υπάρχει ένα ψηφοδέλτιο:

  • Για το επταμελές Διοικητικό Συμβούλιο
  • Για την τριμελή Εξελεγκτική Επιτροπή
  • Για τους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας ΑΜ-Θ

Μετά το πέρας των ομιλιών το προεδρείο θα ανακοινώσει το ποσό των συνδρομών που εισπράχθηκε και θα κηρύξει τη λήξη της Γενικής Συνέλευσης.