Μνημόνιο συνεργασίας ΔΙΠΑΕ Καβάλας με το Νοσοκομείο Σύρου-Νάξου [φωτογραφίες]

Η συνεργασία περιλαμβάνει ανταλλαγή γνώσεων και εμπειριών ανάμεσα στο Νοσοκομείο και το εργαστήριο «Ήφαιστος» του Πανεπιστημίου καθώς και δυνατότητα πρακτικής εξάσκησης των φοιτητών

Μια πολύ ενδιαφέρουσα και αμοιβαία επωφελής συνεργασία επισημοποιήθηκε στο κόμβο Καβάλας του ΔΙΠΑΕ, ανάμεσα στο εργαστήριο «Ήφαιστος» και το Νοσοκομείου Σύρου-Νάξου «Βαρδάκειο & Πρώιο».

Σύμφωνα με το μνημόνιο συνεργασίας που υπογράφηκε, προβλέπεται στενή συνεργασία των δύο πλευρών και ανταλλαγή γνώσεων σε ζητήματα τεχνολογίας, αλλά και δυνατότητα πρακτικής εξάσκησης των φοιτητών του Πανεπιστημίου (σχολή Θετικών Επιστημών) στο Νοσοκομείο.

Κεντρικός άξονας αυτής της συνεργασίας πάντως θα είναι το εργαστήριο «Ήφαιστος» του ΔΙΠΑΕ το οποίο δουλεύει πάνω σε ιδιαίτερα πρωτοποριακά προγράμματα, όπως αυτό των νανοφυσαλίδων. Σύμφωνα με τα πρώτα ευρήματα των ερευνών που έχουν γίνει στη Σχολή, οι νανοφυσαλίδες έχουν αντισηπτικές ιδιότητες, γεγονός που μπορεί να δώσει λύσεις στην αντιμετώπιση των ενδονοσοκομιακών λοιμώξεων, που είναι συνηθισμένο φαινόμενο-πρόβλημα των μονάδων υγείας.

Στην εκδήλωση για την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας το ΔΙΠΑΕ εκπροσώπησε ο Κοσμήτορας της Σχολής Θετικών Επιστημών, μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του ΔΙΠΑΕ και διευθυντής του εργαστηρίου Νάσος Μητρόπουλος και το Νοσοκομείο Σύρου-Νάξου ο διοικητής του Μιχάλης Ζουλουφός.

Και οι δύο στις δηλώσεις τους τόνισαν ότι η συνεργασία των δύο μερών στέλνει και ένα μήνυμα προκειμένου να διευρυνθεί η συνεργασία και η ανταλλαγή εμπειριών και τεχνογνωσίας ανάμεσα σε Περιφερειακούς φορείς απ’ όλη την Ελλάδα.