Επιτροπή Ειρήνης Καβάλας: Συγκέντρωση, πορεία ειρήνης και συναυλία κατά του Πολέμου

Κάλεσμα προς όλα τα σωματεία εργαζομένων, συλλόγους  και μαθητές για κινητοποίηση ενάντια στον πόλεμο στην Ουκρανία – Συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία, πορεία ειρήνης προς την παραλία και μουσική εκδήλωση από συγκρότημα της πόλης

Κινητοποίηση για να εκφραστεί η αντίθεση του λαού μας στον πόλεμο στην Ουκρανία και να ζητηθεί η απεμπλοκή της Ελλάδας απ’ αυτόν διοργανώνει η Επιτροπή Ειρήνης Καβάλας, το απόγευμα της Κυριακής (7 μ.μ.) 24 Μαΐου.

Η ανακοίνωση της Επιτροπής Ειρήνης στην ανακοίνωση της αναφέρει σχετικά:

«Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του Πανελλαδικού Διήμερου Αντιιμπεριαλιστικής Δράσης της ΕΕΔΥΕ, η Επιτροπή Ειρήνης Καβάλας καλεί τα σωματεία των εργαζομένων, τους πολιτιστικούς, αθλητικούς και φοιτητικούς συλλόγους, τις μαθητικές κοινότητες, τους φορείς των επαγγελματιών, τα σωματεία των συνταξιούχων, τους συλλόγους γυναικών, τους συλλόγους γονέων, το λαό της πόλης μας σε συγκέντρωση, πορεία Ειρήνης και συναυλία, για να εκφραστεί πλατιά η αντίθεση του λαού μας στον πόλεμο και η άρνησή του στην εμπλοκή της χώρας μας σε αυτόν.

Συγκεκριμένα, την Κυριακή 22 Μάη στις 7 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση και ομιλία στην Κεντρική Πλατεία, στη συνέχεια θα ακολουθήσει συμβολική Πορεία Ειρήνης, που θα καταλήξει στην παραλία (στο ύψος του ΚΤΕΛ), όπου θα δοθεί συναυλία από μουσικό συγκρότημα της πόλης μας.

Καταδικάζουμε την απαράδεκτη στρατιωτική εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, που στην ουσία αφορά σε πόλεμο ανάμεσα στις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, την ΕΕ με τη Ρωσία, που πληρώνουν οι λαοί.

Καταγγέλλουμε τις ευθύνες όλων των κυβερνήσεων και των κομμάτων του «ευρωατλαντικού τόξου», που στο όνομα της «γεωστρατηγικής αναβάθμισης της χώρας», εμπλέκουν τη χώρα μας στο κουβάρι των ανταγωνισμών, από το οποίο κερδίζουν μια χούφτα «εμπόρων του πολέμου».

Καταδικάζουμε την αποστολή πολεμικού υλικού στην Ουκρανία, που θέτει το λαό μας σε τεράστιους κινδύνους.

Αντιτασσόμαστε και καταδικάζουμε τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο! Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον ουκρανικό, στον ρωσικό και στους άλλους λαούς της περιοχής. Οι λαοί δεν έχουν να διαλέξουν ανάμεσα στον έναν ή στον άλλον ιμπεριαλιστή!

Καταγγέλλουμε την κατάπτυστη Ελληνοαμερικανική “Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας” που ψηφίστηκε την Πέμπτη 12/5 στη Βουλή.

Καταγγέλλουμε τη μετατροπή της Αλεξανδρούπολης σε ΝΑΤΟϊκό ορμητήριο. Λέμε όχι στα σχέδια για τη χρησιμοποίηση του λιμανιού της Καβάλας για τους ΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς.

Απαιτούμε να σταματήσει τώρα ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος στην Ουκρανία! Απεμπλοκή τώρα της Ελλάδας! Να κλείσουν οι ευρωατλαντικές βάσεις και υποδομές!  Καμιά διευκόλυνση από ελληνικό έδαφος για τις ΑμερικανοΝΑΤΟϊκές επιχειρήσεις στην Ουκρανία! Κανένας φαντάρος και αξιωματικός σε αποστολή εκτός συνόρων!

Νικητές του πολέμου είναι μόνο τμήματα του κεφαλαίου και από τη μία κι από την άλλη πλευρά. Χαμένοι είναι οι λαοί που πληρώνουν με το αίμα τους, με τη ζωή τους, με τον ιδρώτα τους το κόστος του πολέμου. Είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό που συμβαίνει με την ενεργειακή ακρίβεια και συνολικά την εκτίναξη των τιμών σε είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.

Καλούμε κάθε συλλογικό φορέα να συμβάλλει με κάθε πρόσφορο τρόπο, ώστε να εκφραστεί η μεγάλη ανησυχία και η έντονη καταδίκη για τις πολύ επικίνδυνες εξελίξεις που εμπλέκουν βαθύτερα τη χώρα μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, στους ανταγωνισμούς και στους πολεμικούς σχεδιασμούς στην περιοχή μας».