7ο Γυμνάσιο Καβάλας: Δράσεις με επίκεντρο την ενσωμάτωση όλων των μαθητών στη σχολική τάξη

Εκπαιδευτικοί του σχολείου συμμετείχαν σε Πρόγραμμα Erasmus+ για τη μαθησιακή κινητικότητα του προσωπικού σχολικής εκπαίδευσης στη Μάλτα

Στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ KA1, το 7ο Γυμνάσιο Καβάλας, το οποίο εκπροσωπήθηκε από τρεις εκπαιδευτικούς του σχολείου –Αθανασάκη Αικατερίνη ΠΕ02, Σταυράκη Σταύρο ΠΕ07 και Φλούδα Ελένη ΠΕ01-  συμμετείχε σε επιμορφωτικό σεμινάριο με τίτλο «Στοχεύοντας σε ένα σχολείο ανοικτό για όλους, ενσωμάτωση όλων των μαθητών στη σχολική τάξη μέσα από καινοτόμες καλλιτεχνικές, πολυπολιτισμικές και βιωματικές δράσεις» από τις 7-7-2022 έως τις 13-5-2022. Το πρόγραμμα διοργανώθηκε από τον φορέα Dominou Association Romania.

Στόχος του σεμιναρίου ήταν να εφοδιάσει τους εκπαιδευτικούς με γνώσεις και εμπειρίες σε καινοτόμες μεθόδους διδασκαλίας, σχετικές με τον πολιτισμό και τη διαπολιτισμικότητα, τη διαχείριση διαπολιτισμικών συγκρούσεων και διαμεσολάβησης, την επικοινωνία και τις βιωματικές ασκήσεις. Επίσης να αποκτήσουν οι εκπαιδευτικοί τις απαραίτητες γνώσεις για την προώθηση των προγραμμάτων ευρωπαϊκής συνεργασίας των σχολείων.

Οι εκπαιδευτικοί συνεργάστηκαν και αντάλλαξαν απόψεις και καλές πρακτικές με εκπαιδευτικούς από τη Ρουμανία, τη Φιλανδία, την Κροατία, την Ισπανία, την Πορτογαλία, τη Γαλλία και την Ελλάδα. Η Ευρωπαϊκή εκπαιδευτική εμπειρία που αποκόμισαν ήταν μοναδική και η επαφή με συναδέλφους άλλων Ευρωπαϊκών χωρών έδωσε την ευκαιρία για ανταλλαγή ιδεών για την έκφραση κοινών προβληματισμών που αφορούν στον εκπαιδευτικό χώρο και για την κατανόηση πρακτικών και μεθόδων με καινοτόμα, επί το πλείστον, βιωματικά συστήματα.

Την εμπειρία αυτή οι εκπαιδευτικοί θα τη μεταδώσουν στους συναδέλφους της σχολικής τους μονάδας , ώστε να υλοποιήσουν όλοι μαζί δράσεις προς όφελος των μαθητών τους.