Κακουργιοδικείο Καβάλας: Στη φυλακή ο stalker της Ολυμπιονίκης Άννας Κορακάκη. Είχε κάψει το αυτοκίνητο του συντρόφου της!

Το Δικαστήριο καταδίκασε τον χωρίς να του αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό - Ο 34χρονος Γεωργιανός παρακολουθούσε τη χρυσή Ολυμπιονίκη επί σχεδόν 5 χρόνια

Σε ποινή φυλάκισης πέντε ετών χωρίς αναστολή καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καβάλας ένας 34χρονος Γεωργιανός ο οποίος κάθισε στο εδώλιο κατηγορούμενος για εμπρησμό, φθορά ξένης περιουσίας και απειλή κατ’ εξακολούθηση. Η τελευταία, μάλιστα, κατηγορία αφορά την Ολυμπιονίκη, Άννα Κορακάκη, καθώς όπως προέκυψε και ομολόγησε, ήταν stalker της, κάνοντας της ζωή της μαρτύριο τα τελευταία χρόνια.

Ο δράστης την παρακολουθούσε επί σχεδόν 5 χρόνια σε διάφορες εκφάνσεις της κοινωνικής και αθλητικής της ζωής όπως στις προπονήσεις της στο σκοπευτήριο της Δράμας ή έξω από το σπίτι της.

Αφορμή για να αποκαλυφθεί η ταλαιπωρία της νεαρής γυναίκας ήταν ο εμπρησμός του αυτοκινήτου του συντρόφου της στη Δράμα τον Ιούλιο του 2021, για τον οποίο καταδικάστηκε ο κατηγορούμενος. Μάλιστα, η φωτιά στο παρκαρισμένο όχημα επεκτάθηκε προκαλώντας φθορές σε τουλάχιστον εννέα ακόμη οχήματα.

Κατά τη διάρκεια της απολογίας του, ο ίδιος αρνήθηκε κατηγορηματικά τον εμπρησμό, παραδέχθηκε ωστόσο ότι ξεπέρασε τα όρια ως θαυμαστής της κ. Κορακάκη, προβαίνοντας σε παρακολουθήσεις και αποστολές λουλουδιών και ζήτησε συγγνώμη.

Το δικαστήριο απέρριψε τους ισχυρισμούς του και τον έκρινε ένοχο για τις πράξεις που του αποδίδονται, ενώ παράλληλα αποφάσισε η έφεσή του να μην έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα. Σε ό,τι αφορά στην πράξη του εμπρησμού, οι δικαστές έκριναν ότι δεν προέκυψε κίνδυνος για ανθρώπινη ζωή παρά μόνο για πράγματα, μετατρέποντας την κατηγορία στην πλημμεληματική της μορφή.

Σημειώνεται ότι ο κατηγορούμενος είχε κριθεί προφυλακιστέος, ενώ μετά την ετυμηγορία του δικαστηρίου θα επιστρέψει στη φυλακή για να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του.

Πηγή: voria.gr