Καβάλα: Δίτροχοι και… gentlemen για καλό σκοπό [βίντεο, φωτογραφίες]

Ξεκίνησε από μια παρέα και έγινε παγκόσμιος θεσμός: The Distinguished Gentleman’ s Ride «έτρεξε» για πρώτη φορά και στην πόλη της Καβάλας και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία

Μια πρωτοβουλία μιας παρέας πριν από χρόνια, έγινε ένας παγκόσμιος επιτυχημένος θεσμός για καλό σκοπό. Ο λόγος για το Distinguished Gentleman’ s Ride το οποίο «έτρεξε» για πρώτη φορά και στην πόλη της Καβάλας την Κυριακή 22 Μαΐου 2022.

Δεκάδες λάτρεις της κλασικής μοτοσικλέτας και της βέσπα φόρεσαν τα «καλά τους» και συγκεντρώθηκαν στην παραλιακή λεωφόρο της πόλης για τον αγώνα κατά του καρκίνου του προστάτη και την ασθενειών οι οποίες αφορούν την ψυχική υγεία των ανδρών.

Οι δίτροχoι… gentlemen συγκεντρώθηκαν στην παραλία της πόλης και έπειτα ακολούθησε μοτοπορεία προς τη συνοικία της Παναγίας και στη συνέχεια στη Νέα Ηρακλίτσα, από όπου επέστρεψαν το μεσημέρι για να ολοκληρώσουν την εκδήλωση με μια συναυλία με rockabilly ήχους.

Το Distinguished Gentleman’ s Ride δημιουργεί θεματικές διαδρομές σε όλο τον κόσμο για να αυξήσει την ευαισθητοποίηση και τα κεφάλαια για φιλανθρωπικούς σκοπούς για άντρες.

Ο ιδρυτής Mark Hawwa έφτασε στην έμπνευση για το θέμα «κομψού ντυσίματος» το 2012, όταν είδε μια φωτογραφία του Don Draper από την τηλεοπτική εκπομπή Mad Men να κάθεται σε μια κλασική μοτοσικλέτα ενώ φορούσε ένα κοστούμι. Η Triumph αποφάσισε ότι το Distinguished Gentleman’s Ride ενσωματώνει όλα όσα γιορτάζουν τη μοτοσικλέτα και έχει υποστηρίξει την εκδήλωση για αρκετά χρόνια, παρακολουθώντας στη διάρκεια το DGR να γίνεται παγκόσμιο γεγονός.

Από την έναρξή του, το The Distinguished Gentlemen’s Ride έχει εξαπλωθεί σε περισσότερες χώρες, πόλεις και κωμοπόλεις χρόνο με τον χρόνο. Το 2021, περισσότεροι από 65.000 διακεκριμένοι κύριοι πήραν τις κλασικές και vintage μοτοσικλέτες τους και οδήγησαν Μαζί και Χωριστά σε περισσότερες από 2.000 τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο.

Οι δωρεές που συγκεντρώνονται από το Distinguished Gentleman’ s Ride επενδύονται σε πρωτοβουλίες για τον καρκίνο του προστάτη και την ψυχική υγεία των ανδρών σε όλο τον πλανήτη.

Τι δήλωσε ο Απόστολος Τσαρουχάς, εις εκ των διοργανωτών της εκδήλωσης