Κορονοϊός: Τέλος η μάσκα σε σχολεία και πανεπιστήμια. Ποιες οι εξαιρέσεις

Από πότε θα ισχύσει η άρση της υποχρεωτικότητας της μάσκας-Ποια η υποχρέωση των ανεμβολίαστων εκπαιδευτικών-Αναλυτικά η ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας και η παρότρυνση για εμβολιασμό των παιδιών

Δεκτή έγινε από το Υπουργείο Παιδείας η εισήγηση της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων η οποία συνεδρίασε την Τετάρτη 25 Μαΐου 2022 αποφάσισε, προτείνοντας την άρση της υποχρεωτικότητας της μάσκας στα σχολεία και στα Πανεπιστήμια από την 1η Ιουνίου 2022.

Η υποχρεωτικότητα αφορά στη χρήση της μόνο κατά τη διάρκεια των εξετάσεων. Επίσης, οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί πρέπει να κάνουν rapid test κάθε εβδομάδα, ενώ η απόφαση της Επιτροπής αφορά σε εκπαιδευτικούς, μαθητές και φοιτητές.

Υπενθυμίζεται πως τη Δευτέρα, 23 Μαΐου 2022 ξεκίνησαν οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις, οι οποίες θα διαρκέσουν έως τις 15 Ιουνίου. Επίσης, αναφορικά με το πρόγραμμα των Πανελλαδικών Εξετάσεων του 2022 το οποίο έχει το υπουργείο Παιδείας, οι εξετάσεις ξεκινούν για τα ημερήσια και εσπερινά Γενικά Λύκεια την Παρασκευή 3 Ιουνίου και για τα ΕΠΑΛ στις 2 Ιουνίου.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, κατόπιν εισήγησης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορονοϊού Covid-19, ανακοινώνει την άρση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε σχολεία, IEK, Πανεπιστήμια και κάθε εκπαιδευτική δομή, σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, από την Τετάρτη 1η Ιουνίου 2022.

Εξαιρείται η παρουσία σε πάσης φύσεως εξετάσεις (ενδοσχολικές/προαγωγικές, Πανελλήνιες, πανεπιστημιακές, ξένων γλωσσών κτλ.): τόσο οι υποψήφιοι όσο και οι επιβλέποντες υποχρεούνται στη χρήση μάσκας εντός της αίθουσας διενέργειας των εξετάσεων.

Συνεχίζουμε να παροτρύνουμε τους γονείς μαθητών 5 ετών και άνω να εμβολιάσουν τα παιδιά τους, να αξιοποιήσουν το ισχυρό αυτό όπλο της επιστήμης απέναντι στην Covid-19.

Καλή ολοκλήρωση της σχολικής και ακαδημαϊκής χρονιάς, καλή επιτυχία σε όλες και όλους τους υποψηφίους εξετάσεων και ευχαριστίες στα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας για την εξαιρετική συνεργασία.