«Όχι» και από τους κατοίκους Κηπούπολης-Καλαμίτσας στο κλείσιμο της Λαϊκής αγοράς

Ανακοίνωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Κηπούπολης-Καλαμίτσας που εκφράζει τον προβληματισμό και την ανησυχία των κατοίκων της περιοχής και την ευχή να βρεθεί λύση

Την αντίθεση του στη διακοπή της λειτουργίας τη Λαϊκής αγορά στο πάρκινγκ του κλειστού Γυμναστηρίου «Αλεξάνδρα Δήμογλου» εκφράζει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κηπούπολης-Καλαμίτσας. Με ανακοίνωση του κάνει λόγο για τον προβληματισμό και την ανησυχία που έχουν πολλοί κάτοικοι της περιοχής από την διαφαινόμενη αρνητική αυτή εξέλιξη και ενώνει τη φωνή του με αυτή των παραγωγών αλλά και του Δήμου Καβάλας στην προσπάθεια να βρεθεί η «χρυσή τομή» και να παραμείνει η Λαϊκή αγορά στην Καλαμίτσα.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Πολιτιστικού Σύλλόγου Κηπούπολης-Καλαμίτσας.

«Έντονος προβληματισμός και ανησυχία κατοίκων από τη πιθανότητα διακοπής λειτουργίας της Λαϊκής στην περιοχή μας»

«Με λύπη πληροφορήθηκε ο Σύλλογος μας από τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης το ενδεχόμενο άμεσης διακοπής λειτουργίας της Λαϊκής Αγοράς στη περιοχή του Parking έξω από το Κλειστό Γυμναστήριο “Αλεξάνδρα Δήμογλου”.

Η Λαϊκή ξεκίνησε τη λειτουργία της στα χρόνια του κορονοϊού για αποσυμφόρηση της κεντρικής Λαϊκής Αγοράς λόγω των μέτρων κατά του Covid-19 αλλά ταυτόχρονα έλυσε ένα μεγάλο πρόβλημα των Δυτικών προαστίων της πόλης αφού πλέον δεν αναγκάζονται να κάνουν μια μεγάλη διαδρομή μέχρι το κέντρο της πόλης, αποσυμφορίζοντας ταυτόχρονα και το κέντρο της από το κυκλοφοριακό πρόβλημα  που εκείνη τη μέρα είναι ιδιαίτερα έντονο.

Ο προβληματισμός και η ανησυχία πολλών κατοίκων από τη πιθανότητα διακοπής λειτουργίας της Λαϊκής στην περιοχή μας είναι έντονη και αυτός είναι ο λόγος που μας πλησίασαν και ζήτησαν από εμάς να συμβάλλουμε με όποιο τρόπο μπορούμε στο να αποφευχθεί κάτι τέτοιο.

Από τις συζητήσεις με τους παραγωγούς μας μετέφεραν ότι το μόνο που ζητάνε είναι αρκετό χρόνο ώστε να βρεθεί η χρυσή τομή.

Εμείς λοιπόν αναγνωρίζοντας τις προσπάθειες της Διοίκησης και των αρμόδιων στηρίζουμε τους κατοίκους, τους παραγωγούς αλλά και τη Διοίκηση και ευχόμαστε στον κατάλληλο χρόνο να βρεθεί μια λύση ώστε να παραμείνει η Λαϊκή στην περιοχή μας».