Εστιαζόμενοι Φοιτητές ΔΙΠΑΕ Καβάλας: Να μην πεταχτεί ούτε ένας φοιτητής έξω από το δωμάτιό του

Κινητοποίηση του Συλλόγου Εστιαζόμενων Φοιτητών του ΔΙΠΑΕ Καβάλας στη Διοίκηση του Ιδρύματος-Στο πλευρό τους οι Φοιτητικοί Σύλλογοι του Ιδρύματος-Τα αιτήματα των φοιτητών

Μαζική κινητοποίηση με αίτημα να μην πεταχτεί κανένας φοιτητής έξω από τις εστίες πραγματοποίησε ο Σύλλογος Εστιαζόμενων Φοιτητών του ΔΙΠΑΕ Καβάλας. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Χημικού, Φυσικού, Λογιστικής και Πληροφορικής του ΔΙΠΑΕ Καβάλας εκφράζοντας τη στήριξή τους στα αίτημα των εστιαζομένων φοιτητών.

Οι φοιτητές ξεκαθάρισαν ότι δεν θα δεχτούν ούτε ένας φοιτητής να πεταχτεί έξω από το δωμάτιό του, ότι οι εστίες θα παραμείνουν ανοιχτές το καλοκαίρι και δεν θα αποχωρήσει κανένας φοιτητής. Απαίτησαν η Διοικούσα Επιτροπή να πάρει άμεσα θέση γι’ αυτά τα αιτήματα. Στη συνέχεια πραγματοποίησαν κινητοποίηση έξω από την τεχνική υπηρεσία για να επισκευαστεί άμεσα το κτίριο της Φ3, να συντηρηθούν άμεσα όλα τα κατεστραμμένα δωμάτια και να προσληφθεί μόνιμο προσωπικό.

Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι ξεκαθάρισαν ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι την ικανοποίηση των αιτημάτων τους, «για να μην πεταχτεί κανένας φοιτητής έξω από τις εστίες και να αυξηθεί εδώ και τώρα ο προϋπολογισμός για την Παιδεία από την Κυβέρνηση, ένας προϋπολογισμός που έχουν πετσοκόψει όλες οι κυβερνήσεις».

Η απόφαση του Φοιτητικού Συλλόγου Εστιαζόμενων του ΔΙΠΑΕ Καβάλας

Μετά από 3 χρόνια κλειστών σχολών μας αναγκάζουν αυτήν τη στιγμή να εγκαταλείψουμε το σπίτι μας με τη δικαιολογία ούτε καν το ν+2 αλλά το ν+1 που ισχύει πλέον στο ΔΙΠΑΕ, αφού άλλαξαν τον κανονισμό εν μέσω πανδημίας και συγκεκριμένα το 2020 μόνο στο Πανεπιστήμιό μας από τα ιδρύματα όλης της Ελλάδας.

Εμείς ζητάμε ουσιαστική ανακαίνιση των υποδομών των εστιών που έχουν τεράστια προβλήματα και σοβαρές ζημιές, όπως διαρροή στο κτίριο της Φ3, χαλασμένες πόρτες, καμένες λάμπες, χαλασμένα τηλέφωνα ντουζ, χαλασμένες κλειδαριές, στις περισσότερες περιπτώσεις των διαδρόμων δεν λειτουργούν όλες οι τουαλέτες ή τα ντουζ και αυτό έχει ως συνέπεια ολοένα και περισσότεροι να χρησιμοποιούν τις ίδιες τουαλέτες-ντουζ.

Τα ανωτέρω έχουν ως αποτέλεσμα την απομάκρυνση φοιτητών από το κτίριο της Φ3 και από δωμάτια άλλων κτιρίων και συνεπώς τη μείωση του αριθμού δωματίων που διατίθενται για τους φοιτητές.

Την ίδια στιγμή που στις εστίες οι συνθήκες είναι άθλιες και γενικότερα υπονομεύονται τα δικαιώματά μας για ποιότητα διαβίωσης, όχι μόνο μας πετάνε απ’ έξω, αλλά συζητιέται να μένουμε στις εστίες επί πληρωμή σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Πρωθυπουργός σε δήλωσή του την προηγούμενη Πέμπτη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Οι εστιακοί φοιτητές Καβάλας που σπουδάζουν στο παράρτημα της Δράμας ήδη πληρώνουν από την τσέπη τους τις μεταφορές των αστικών λεωφορείων και των ΚΤΕΛ ένα ποσό της τάξεως των 150-200 ευρώ, ενώ θα έπρεπε οι μεταφορές τους να είναι δωρεάν.

Μπορεί εμείς να ζούμε έτσι σήμερα, υπάρχουν όμως όλες οι δυνατότητες και τα χρήματα να ζούμε αξιοπρεπώς στις εστίες. Όλοι μαζί ενωμένοι με μαζικό αγώνα θα κερδίσουμε αυτά που διεκδικούμε, δηλαδή τα δικαιώματά μας.

Αιτήματα

  • Να μη διωχθεί κανένας φοιτητής από το δωμάτιό του
  • Ούτε σκέψη για πληρωμή
  • Να αξιοποιηθούν εγκαταστάσεις του Δήμου και της Περιφέρειας για τη διαμονή φοιτητών
  • Να μην πληρώνουμε τις μεταφορές