Καβάλα: Βίντεο-ντοκουμέντο από το πολύνεκρο τροχαίο στη Γαληψό. Ήταν καταδίωξη;

Οι αυτόπτες μάρτυρες μιλούν για καταδίωξη από αστυνομικούς-Η μαύρη Mercedes η οποία ακολουθούσε το όχημα που προκάλεσε το δυστύχημα και η ιλιγγιώδης ταχύτητα με την οποία έτρεχαν τα οχήματα

Μυστήριο παραμένει το πώς προκλήθηκε το σοκαριστικό πολύνεκρο τροχαίο δυστύχημα στη Γαληψό, αλλά και ο λόγος που έτρεχε ιλιγγιωδώς το αυτοκίνητο που προκάλεσε το δυστύχημα.

Το αυτοκίνητο μεγάλου κυβισμού που συγκρούστηκε με το φορτηγάκι στη Γαληψό «συλλαμβάνεται», τουλάχιστον από δύο κάμερες ασφάλειας καταστημάτων εστίασης να κινείται με υπερβολική ταχύτητα. Όπως φαίνεται στο βίντεο του newsit.gr στο ρεπορτάζ του Άγγελου Λαμπίδη [βλ. παρακάτω] το οποίο έχει διάρκεια 21 δευτερόλεπτα, από θαύμα δεν υπήρξαν και άλλα θύματα, καθώς στο δρόμο κυκλοφορούν αυτοκίνητα και πεζοί.

Οι καφετέριες είναι γεμάτες από κόσμο και κυρίως από μαθητές οι οποίοι είχαν τελειώσει τις εξετάσεις που έδινα στα σχολεία τους.

Οι εικόνες στο βίντεο είναι από το Ποδοχώρι της Καβάλας, 7 χιλιόμετρα μακριά από η Γαληψό, ενώ με κανονικές ταχύτητες όπως ανέφεραν οι κάτοικοι της περιοχή, για να διανυθεί η απόσταση μεταξύ των δύο χωρίων χρειάζονται 8 λεπτά. Ο επαρχιακός δρόμος που ενώνει τα δύο χωρία είναι γεμάτος στροφές γεγονός που δεν επιτρέπει στους οδηγούς να αναπτύξουν μεγάλες ταχύτητες.

Το μπορντό Audi όμως χρειάστηκε το λιγότερο από τον μισό χρόνο για να φτάσει από το ένα χωριό στο άλλο. Συγκεκριμένα, στις 09:42 της Πέμπτης 2 Ιουνίου 2022 το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι δύο άνδρες διέρχονταν από το Ποδοχώρι και μόλις 3 λεπτά αργότερα (στις 09:45) έφτανε στη Γαληψό. Εκεί συγκρούεται με ένα φορτηγάκι κάβας. Θα χάσουν τη ζωή τους ένας 59χρονος υπάλληλος της επιχείρησης διανομής ποτών, αλλά και οι δύο νεαροί άνδρες που επέβαιναν στο αυτοκίνητο.

Η τρομερή ταχύτητα που είχε αναπτύξει το αυτοκίνητο που λίγη ώρα αργότερα έμελλε να πρωταγωνιστήσει στο σοκαριστικό δυστύχημα ήταν τέτοια που ανάγκασε τους θαμώνες στις δύο καφετέριες να σηκωθούν από τις θέσεις τους για να δουν την τρελή πορεία του, ενώ κάποιοι πεζοί φοβισμένοι ανέβηκαν γρήγορα στα πεζοδρόμια.

Και από τις δύο κάμερες το Αudi διέρχεται με ιλιγγιώδη ταχύτητα, ενώ σε απόσταση λίγων μέτρων το ακολουθεί ένα μαύρο αυτοκίνητο, το οποίο σύμφωνα με τους κατοίκους ήταν μάρκας Mercedes. Οι αυτόπτες μάρτυρες μιλούν για καταδίωξη από αστυνομικούς, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώνεται από την Αστυνομία [διαβάστε εδώ την ανακοίνωση της Αστυνομίας]. Έτσι προς παρόν παραμένει άλυτος γρίφος για το ποιοι βρίσκονταν μέσα στο μαύρο αυτοκίνητο και γιατί ακολουθούσαν το όχημα που επέβαιναν ο 23χρονος και ο 22χρονος.

Δείτε το βίντεο-ντοκουμέντο