ΚΝΕ Καβάλας: Να θυμίσουμε στον Ν. Παναγιωτόπουλο ότι η νυν Κυβέρνηση πήγε να καταργήσει το Τμήμα Φυσικής

Σχόλιο του Τομεακού Συμβουλίου Καβάλας της ΚΝΕ για την επίσκεψη του Υπουργού Εθνικής Άμυνας στο ΔΙΠΑΕ Καβάλας

Σκωπτική ανακοίνωση εξέδωσε το Τομεακό Συμβούλιο Καβάλας της ΚΝΕ για την επίσκεψη του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου στο ΔΙΠΑΕ Καβάλας και την «εξαγγελία» ότι τελικά δεν θα κλείσει το Τμήμα της Φυσικής.

Η ανακοίνωση της ΚΝΕ Καβάλας

Χρειάζεται μάλλον να υπενθυμίσουμε στον κ. Παναγιωτόπουλου ότι η τωρινή Κυβέρνηση είναι αυτή που φέρνει το νέο Νόμο-Πλαίσιο που περιλαμβάνει την κατάργηση και συγχώνευση τμημάτων, όπως πήγε να γίνει με το τμήμα Φυσικής του ΔΙΠΑΕ Καβάλας και τα υπόλοιπα τμήματα του ΔΙΠΑΕ σε Σέρρες και Σίνδο. Εκτός και αν εννοούσε ότι ήταν επιτυχημένη η προσπάθεια στο να συνεχίζει η Κυβέρνηση να δίνει ψίχουλα για τα ιδρύματα, σε συνέχεια όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων και παράλληλα σαν Υπουργός Άμυνας να δίνει δισεκατομμύρια στο πλαίσιο της συμμετοχής στην ΝΑΤΟική συμμαχία.

Ας του θυμίσουμε ότι οι φοιτητές του τμήματος Φυσικής ήταν αυτοί που από την πρώτη στιγμή διαμήνυσαν ότι δεν θα επιτρέψουν να κλείσει το τμήμα τους. Μαζί με τους συμφοιτητές τους από το ΔΙΠΑΕ και τις μαζικές τους κινητοποιήσεις ανάγκασαν την Κυβέρνηση να πάρει πίσω την όποια σκέψη για συγχώνευση και κατάργηση τμημάτων.

Οι φοιτητές ξέρουν τον δρόμο για να διεκδικήσουν τις σπουδές που τους αξίζουν και το έδειξαν στις 18 Μάη βγάζοντας στην Καβάλα, αλλά και πανελλαδικά, την Πανσπουδαστική πρώτη δύναμη, δείχνοντας ότι δεν περιμένουν κανένα σωτήρα.