Στο «βάθρο» των ποιητικών διακρίσεων για ακόμη μια φορά ένας μαθητής από την Καβάλα

Ο Ιωάννης-Ραφαήλ Κρυονερίτης απέσπασε σε διεθνή ποιητικό διαγωνισμό το 1ο βραβείο ομοιοκαταληξίας με το ποίημά του «Της ανθρωπιάς ο κόσμος»

Έχει κάνει… θεσμό τις διακρίσεις στην ποίηση, όντας ταλέντο από μικρός και λάτρης της ποίησης. Ο λόγος για τον μαθητή της Α’ Λυκείου του 3ου Γενικού Λυκείου Καβάλας, Ιωάννη-Ραφαήλ Κρυονερίτη, γιο της οικονομολόγου και ποιήτριας, Ελεονώρας Καζαντζίδου, ο οποίος απέσπασε ακόμη μια διάκριση.

Ο Ιωάννης-Ραφαήλ Κρυονερίτης συμμετείχε στον διεθνή ποιητικό διαγωνισμό τον οποίο διοργάνωσαν ο Δήμος Θάσου και η ΔΗΘΕΚ με θέμα «Υπάρχουν άνθρωποι», στη μνήμη του πρωτοπρεσβύτερου ποιητή, Γεωργίου Ι. Διαμαντόπουλου, αποσπώντας το 1ο βραβείο ομοιοκαταληξίας με το ποίημά του «Της ανθρωπιάς ο κόσμος» (μπορείτε να το διαβάσετε παρακάτω).

Στον διαγωνισμό συμμετείχαν ποιητές από διάφορες χώρες, ενώ η τελετή απονομής των βραβείων θα γίνει την Κυριακή 19 Ιουνίου 2022 στην αίθουσα του Καλογερικού στον Λιμένα της Θάσου, όπου θα δοθούν μαρμάρινα γλυπτά του Θάσιου δημιουργού, Κωνσταντίνου Λόβουλου στα πρώτα βραβεία, καθώς και έπαινοι και βιβλία.

Σημειώνεται ότι ο Δήμος Θάσου και η ΔΗΘΕΚ φιλοξένησαν τα μέλη της κριτικής επιτροπής του διαγωνισμού, καθώς και τους βραβευμένους, ενώ διοργάνωσαν τον διαγωνισμό (και) με γνώμονα την προβολή του νησιού μέσω των Τεχνών και δη της ποίησης.

Της ανθρωπιάς ο κόσμος

Όταν στις φλέβες σου κυλά
της ανθρωπιάς ο κόσμος.
Ανοίγει πάντα διάπλατος
της προσφοράς ο δρόμος.

Όταν στα μάτια σου τα δυό
φωλιάζει η καλοσύνη
βρίσκει το δίκιο στη ζωή
πάντα η δικαιοσύνη.

Ο άνθρωπος στον άνθρωπο
όταν μοιράζει ελπίδα
γίνεται για τα δύσκολα
του πόνου του σανίδα.

Άνθρωπε δώσε στην οργή
το ήρεμο κανάτι
να πιείς νερό της λησμονιάς
το ινάτι βγάζει μάτι.

Άνθρωπε την αγάπη σου
στον κόσμο να την δίνεις.
Να γίνετε γλυκό κρασί
ο διπλανός να πίνει.

Αξίζει για τον πλησίον σου
να γίνεσαι θυσία.
Έτσι προστάζει του Χριστού
ο λόγος και η θρησκεία.