Στενός δεσμός φιλίας ανάμεσα στο 1ο ΓΕΛ Καβάλας και το Liceo Ariosto της Φεράρα

35 μαθητές και 6 καθηγητές ταξίδεψαν στην Ιταλία στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus

Kατά την περίοδο από 04/04/2022 μέχρι 08/04/2022 πραγματοποιήθηκε η εκπαιδευτική εκδρομή μαθητών της Α’ και Β’ Λυκείου του 1ου Γενικού Λυκείου Καβάλας, στη Φεράρα Ιταλίας, στο πλαίσιο της διαπίστευσης Erasmus 2021-27 που απονεμήθηκε στο σχολείο. Συμμετείχαν 35 μαθητές και 6 συνοδοί καθηγητές.

Tην αποστολή του σχολείου υποδέχθηκε θερμά ομάδα Ιταλών μαθητών και εκπαιδευτικών και την ξενάγησε στην πόλη και στα αξιοθέατά της. Τις επόμενες ημέρες στο σχολείο “Liceo Ariosto” ολοκληρώθηκαν και παρουσιάστηκαν, οι εργασίες από τους μαθητές των οποίων η συνεργασία είχε αρχίσει από την αρχή της χρονιάς, μέσω της πλατφόρμας e-twinning. Η επαφή με την ιστορία και την κουλτούρα της ευρύτερης περιοχής πραγματοποιήθηκε με ημερήσιες εκπαιδευτικές επισκέψεις στη Βερόνα, στη Βενετία και στην Μπολόνια.

Το γενικότερο πλαίσιο των δράσεων εντάσσεται στον 4ο και 10ο στόχο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη της Ατζέντας 2030 της ΕΕ. Ειδικότερα οι επιδιωκόμενοι στόχοι ήταν η ασφάλεια και σωστή συμπεριφορά στο διαδίκτυο, η ανάπτυξη δημοκρατικών αξιών, η καταπολέμηση του σχολικού εκφοβισμού και το προσφυγικό ζήτημα.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί απέκτησαν δεσμούς και φιλίες, συνεργάστηκαν αρμονικά σε πολλά επίπεδα, αντάλλαξαν ιδέες και απόψεις, κέρδισαν νέες γνώσεις και πλούσιες εμπειρίες και έδωσαν υπόσχεση αντάμωσης ξανά τη νέα σχολική χρονιά, καθώς και συνέχιση της σύμπραξης των δύο σχολείων.