Υπουργείο Εθνικής Άμυνας: Παραχώρησε στην Μητρόπολη ΦΝΘ τον ΙΝ Αγίας Τριάδας στο «Ασημακόπουλου» [βίντεο]

Η συμφωνία υπεγράφη από τον Μητροπολίτη κ. Στέφανο και τον Διοικητή του Ταμείου Ενόπλων Δυνάμεων, παρουσία του Υπουργού, Νίκου Παναγιωτόπουλου-Επόμενο βήμα η παραχώρηση του πρώην στρατοπέδου στον Δήμο Καβάλας

Στην Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου πέρασε πλέον ο Ιερός Ναός της Αγίας Τριάδας ο οποίος βρίσκεται στο πρώην στρατόπεδο «Ασημακόπουλου» στο Περιγιάλι στην Καβάλα.

Η υπογραφή του συμβολαίου μεταβίβασης υπογράφηκε πριν από λίγες ημέρες στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ανάμεσα στο Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανο και τον πρόεδρο του Ταμείου Ενόπλων Δυνάμεων, παρουσία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου, η συμβολή του οποίου στη θετική αυτή εξέλιξη ήταν καθοριστική.

Σχολιάζοντας το γεγονός ο Μητροπολίτης ΦΝΘ τόνισε ότι η προσπάθεια ξεκίνησε από τον μακαρισμό Μητροπολίτη Προκόπιο και υπογράμμισε ότι «τέτοιες πράξεις εκφράζουν το πνεύμα συνεργασίας που θα πρέπει να έχουν όλοι οι φορείς ενός τόπου που εργάζονται για το καλό των ανθρώπων».

Επίσης, ευχαρίστησε τον Νίκο Παναγιωτόπουλο, καθώς επίσης τον Δήμο Καβάλας και τον Δήμαρχο Καβάλας, Θόδωρο Μουριάδη για τη συμβολή τους σε αυτήν την εξέλιξη, ενώ ο κ. Μουριάδης σχολίασε σε δηλώσεις του ότι «ελπίζω σύντομα να έρθει και η σειρά του υπόλοιπου στρατοπέδου για τον Δήμο».

Δείτε βίντεο με την υπογραφή της παραχώρησης και δηλώσεις

*Βίντεο: Center TV