3 καθηγητές του 6ου ΓΕΛ Καβάλας στη Δανία

Το σχολείο συμμετέχει στο πρόγραμμα Erasmus+ «Let's join our hands» για την ενσωμάτωση, τον σεβασμό στο διαφορετικό και την ενσυναίσθηση μέσα από την εφαρμογή της πρακτικής των κρουστών σώματος

Το 6ο Γενικό Λύκειο Καβάλας συμμετέχει στο πρόγραμμα Erasmus+ «Let’s join our hands» σε συνεργασία με σχολεία της Τουρκίας και της Δανίας. Ο στόχος του προγράμματος είναι η ενσωμάτωση, η συμπερίληψη, ο σεβασμός στο διαφορετικό, η ενσυναίσθηση, μέσα από την εφαρμογή της πρακτικής των κρουστών σώματος.

Τρεις εκπαιδευτικοί του 6ου Γενικού Λυκείου Καβάλας συμμετείχαν στην 1η συνάντηση των εταίρων ομάδων, η οποία πραγματοποιήθηκε στην πόλη Άαρχους της Δανίας κατά το χρονικό διάστημα από 16 έως 21 Μαΐου 2022. Οι εκπαιδευτικοί συμμετείχαν σε δράσεις που πραγματοποιήθηκαν στο σχολείο Sosu stjylland, αλλά και σε πολιτιστικές δράσεις στο μουσείο Aros και στην παλαιά πόλη του Άαρχους. Μυήθηκαν, ακόμη, σε πρακτικές των κρουστών σώματος κατά τις οποίες μια σύνθεση ήχων μπορεί να παραχθεί χτυπώντας με δύο χέρια ή με ένα βήμα, χτυπώντας τα δάχτυλα, χτυπώντας τα άκρα. Είναι ο ευκολότερος τρόπος για τη δημιουργία, διάδοση και αναπαραγωγή της μουσικής χωρίς την ανάγκη οποιουδήποτε μουσικού οργάνου.

Οι εκπαιδευτικοί του συντονιστικού σχολείου SOSU OSTJYLLAND, Άαρχους, του KARSIYAKA AYDOGAN YAGCI BILIM VE SANAT MERKEZI της Σμύρνης και του 6ου ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ είχαν την ευκαιρία να ασκηθούν σε πρακτικές που δίνουν τη δυνατότητα σε άτομα με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες να συμμετέχουν και να επωφελούνται ισότιμα από τις ευκαιρίες που προσφέρονται στην εκπαίδευση. Έγινε, λοιπόν, αντιληπτό ότι τα κρουστά σώματος (body percussion) είναι ο ευκολότερος τρόπος ώστε τα άτομα να μοιράζονται συναισθήματα και να συμμετέχουν στην κοινωνική ένταξη, δεδομένου ότι οι πρακτικές τους είναι κινήσεις που άτομα κάθε ηλικίας και μαθησιακών επιπέδων μπορούν να κάνουν και ο καθένας μπορεί να συμμετέχει σύμφωνα με τις δικές του ικανότητες.

Ως τελικό προϊόν της συνάντησης δημιουργήθηκε video το οποίο θα αποτελέσει αφόρμηση των εργασιών που θα πραγματοποιηθούν στη δεύτερη συνάντηση των εταίρων, στην Καβάλα, τον Σεπτέμβρη του 2022.

Μέσα από την αγαστή συνεργασία και άριστη επικοινωνία επιτεύχθηκαν οι στόχοι του προγράμματος.

Σε όλη τη διάρκεια της επίσκεψης τηρήθηκαν τα προβλεπόμενα μέτρα λόγω της πανδημίας Covid 19.