Ο Θόδωρος Μουριάδης στην εκδήλωση για την «Μάνα της προσφυγιάς» [φωτογραφίες]

Ο Δήμαρχος Καβάλας παρακολούθησε την πρώτη εκδήλωση των φετινών Ελευθερίων 2022 που ήταν αφιερωμένη στην Προσφυγομάνα, με την ομιλία του γνωστού Δημοσιογράφου - Λαογράφου, Μάκη Καρασαββίδη

Την ομιλία του γνωστού Δημοσιογράφου – Λαογράφου, Μάκη Καρασαββίδη, με τίτλο «Η μάνα της προσφυγιάς», παρακολούθησε το βράδυ του Σαββάτου 18 Ιουνίου 2022, ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Πρωτογενούς Τομέα και Κοινοτήτων, Θόδωρο Παπαδόπουλο και την Πρόεδρο της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Καβάλας, Κατερίνα Μαρκάκη.

Επρόκειτο για την πρώτη εκδήλωση των Ελευθερίων 2022, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Καπνομάγαζο του Αμυγδαλεώνα, παρουσία του βουλευτή Καβάλας της ΝΔ, Γιάννη Πασχαλίδη, του Προέδρου της Κοινότητας Αμυγδαλεώνα, Δημήτρη Πουρσαϊτίδη και εκπροσώπων των προσφυγικών πολιτιστικών συλλόγων του Δήμου Καβάλας.

 

Η ομιλία του κ. Καρασαββίδη περιελάμβανε συγκλονιστικές αναφορές – μαρτυρίες για την Προσφυγομάνα, την προβολή εικόνων σε γιγαντοοθόνη και την παρουσίαση δύο ποιημάτων για τη Μάνα της Προσφυγιάς του Βασίλη Βεργόπουλου, από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Ποντίων Λυδίας, Κώστα Σιδηρόπουλο.

Κατά τη διάρκεια της σύντομης ομιλίας του ο κ. Μουριάδης αναφέρθηκε στο περιεχόμενο των φετινών εκδηλώσεων των Ελευθερίων, καθώς και στον τρόπο με τον οποίο θα τιμηθεί από τον Δήμο Καβάλας, εκτός από την απελευθέρωση της πόλης τον Ιούνιο του 1913, και η επέτειος των 100 χρόνων από την Μικρασιατική Καταστροφή.