Η Καβάλα γιόρτασε τα γενέθλια της Ρεγγίνας Μακέδου με 120 αιτήσεις εθελοντών δοτών μυελού των οστών [φωτογραφίες]

Περίσσεψαν τα χαμόγελα και οι συγκινητικές στιγμές στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Ελευθερίας και στην οποία συμμετείχε πολύς κόσμος, για να στηρίξει τη γενναία Καβαλιώτισσα που πρόσφατα υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση μυελού των οστών

Με τη συμμετοχή εκατοντάδων μικρών και μεγάλων παιδιών, των φίλων της και πολλών Καβαλιωτών που αποκωδικοποίησαν με τον πλέον ενδεδειγμένο τρόπο το μήνυμα αισιοδοξίας που έστειλε η Ρεγγίνα Μακέδου, μετά την επιτυχημένη μεταμόσχευση μυελού των οστών, στην οποία υποβλήθηκε πριν από λίγες ώρες, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης 21 Ιουνίου 2022 η εκδήλωση για τα γενέθλια της!

Στην πλατεία Ελευθερίας περίσσεψαν τα χαμόγελα, οι συγκινητικές στιγμές, τα δυνατά χειροκροτήματα και οι αιτήσεις εθελοντών δωρητών μυελού των οστών, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο λήψης δειγμάτων του Συλλόγου Εθελοντών κατά του Καρκίνου Ν. Καβάλας και του Συλλόγου «Όραμα Ελπίδας».

Μέσα σε τέσσερις ώρες συμπληρώθηκαν 120 αιτήσεις Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών, με αποτέλεσμα να τελειώσει το διαθέσιμο υλικό συλλογής στοματικού επιχρίσματος.

Η ατμόσφαιρα φορτίστηκε συναισθηματικά όταν η Ρεγγίνα Μακέδου μίλησε μέσω skype στους περισσότερους από πεντακόσιους Καβαλιώτες, οι οποίοι βρέθηκαν στην κεντρική πλατεία της πόλης μας για να μοιραστούν τη χαρά της και να γιορτάσουν μαζί της τα πρώτα της γενέθλια (22/6), μετά τον επίλογο της σκληρής δοκιμασίας στο νοσοκομείο “Παπανικολάου” της Θεσσαλονίκης.

Η Ρεγγίνα, εμφανώς συγκινημένη από την ανταπόκριση του κόσμου και την πρωτοβουλία που πήρε η φίλη της, Κέλυ Ξακοπούλου, για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης, ευχαρίστησε όλους όσοι στάθηκαν στο πλευρό της το προηγούμενο χρονικό διάστημα, τους γονείς της, τα παιδιά, για τη συμμετοχή τους στα πιο γλυκά γενέθλια της, το νοσηλευτικό προσωπικό και τους γιατρούς που τη βοήθησαν και τον άγνωστο εθελοντή δότη μυελού των οστών, διότι, όπως είπε χαρακτηριστικά, της χάρισε ζωή.

Στην εκδήλωση παρέστη και απηύθυνε χαιρετισμό ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, ο οποίος συνεχάρη τη Ρεγγίνα για τον μεγάλο αγώνα που δίνει εδώ και αρκετό καιρό, καθώς και για τη θαρραλέα στάση της απέναντι σε μια από τις πιο επικίνδυνες μορφές καρκίνου.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν στις σύντομες παρεμβάσεις τους ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Αλέξης Πολίτης, η Πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών κατά του Καρκίνου Νομού Καβάλας, Σταυρούλα Γκουλούση και η Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Καβάλας, Ανθή Χατζηφραντζή.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης πήρε τον λόγο ο Μανώλης Φραντζεσκάκης, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία τόσο στη μάχη της Ρεγγίνας με τη λευχαιμία, όσο και στην ανάλογη προσωπική του περιπέτεια.

Η εκδήλωση έκλεισε με τις χορευτικές επιδείξεις των τμημάτων της σχολής χορού STEP UP, της Κέλυς Ξακοπούλου.