Λύκειο Ελληνίδων Καβάλας: Δράσεις από τη Μακεδονία μέχρι τη Σύρο

Από τα «Ελευθέρια 2022» μέχρι το 4ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «Συριανοπατώ» το Λύκειο ήταν συνεπές στο ραντεβού με την Παράδοση και την Ιστορία

Σε μια σειρά εκδηλώσεων συμμετείχε τον Ιούνιο το Λύκειο Ελληνίδων Καβάλας, από παραδοσιακούς χορούς μέχρι θεατρικές παραστάσεις και από την Καβάλα μέχρι τη Σύρο, συνεπές και πάλι στο ραντεβού με τον Πολιτισμό και την Ιστορία.

Οι δράσεις του Λυκείου

19.6.2022 Το Λύκειο Ελληνίδων Καβάλας συμμετείχε στις εκδηλώσεις του Δήμου Καβάλας για τα «Ελευθέρια 2022» με την παιδική-εφηβική χορευτική παράσταση «Η κυρά Θάλασσα» και με την παρουσίαση του παραδοσιακού θρακιώτικου παραμυθιού «Ο Ντιγκιμπόζης» από το τμήμα του θεατρικού παιχνιδιού του ΛΕΚ Οι παραστάσεις έγιναν το βράδυ της Κυριακής 19 Ιουνίου 2022 στο θεατράκι του Μοχάμεντ Άλι (κάτω από το άγαλμα). Το Λύκειο ευχαριστεί θερμά τη Δημωφέλεια και τον Δήμο Καβάλας, τον Μητροπολίτη ΦΝΘ κ. Στέφανο που τίμησε με την παρουσία του τις εκδηλώσεις, τους χοροδιδασκάλους Πολυχρόνη Ιωαννίδη, Ιωάννα Βασιλειάδου, Μαρία Τσούτσα, τους υπεύθυνους του τμήματος Θεατρικού Παιχνιδιού, Παναγιώτη Παπάζογλου και Σμαράγδα Μελαδιανού, όλα τα μέλη του ΔΣ και τους γονείς που στηρίζουν κάθε προσπάθεια του Λυκείου.

20.6.2022 Μια εξαιρετική παράσταση παρακολούθησε το Καβαλιώτικο κοινό τη Δευτέρα 20 Ιουνίου 2022 στο θεατράκι του Μοχάμεντ Άλι στην Παναγία.  Το Λύκειο Ελληνίδων Καβάλας με αφορμή τα 100 χρόνια που πέρασαν από την Μικρασιατική Καταστροφή παρουσίασε τη θεατρική παράσταση «Το αγόρι με τη βαλίτσα», ένα έργο του Mike Keny. Έπαιζαν οι έφηβοι της θεατρικής ομάδας  του Λυκείου Ελληνίδων Καβάλας. Υπεύθυνοι της θεατρικής ομάδας  και διασκευή: Παναγιώτης Παπάζογλου και η Σμαράγδα Μελαδιανού. Συνδιοργάνωση: Δήμος Καβάλας και Δημωφέλεια. Μετάφραση: Ξένια Καλογεροπούλου. Η ιστορία του Ναζ θυμίζει πόσο μεγάλο είναι το πρόβλημα της προσφυγιάς και της βίαιης αναγκαστικής μετανάστευσης. Το ΛΕΚ συγχαίρει όλα τα παιδιά που πήραν μέρος, καθώς και στους συντελεστές της παράστασης.

23-26.6.2022 Tο Λύκειο Ελληνίδων Καβάλας συμμετείχε στο 4ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «Συριανοπατώ» 23-26 Ιουνίου 2022 που πραγματοποιήθηκε στο όμορφο νησί των Κυκλάδων την Σύρο. Οι μικροί χορευτές από την προεφηβική και εφηβική ομάδα του Λυκείου Ελληνίδων Καβάλας παρουσίασαν άψογα χορούς Μακεδονίας  και κέρδισαν τον θαυμασμό του κοινού και το παρατεταμένο χειροκρότημα του. Συγχαρητήρια σε όλους και στον δάσκαλο Χρόνη Ιωαννίδη. Οι χορευτικές εμφανίσεις του Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκαν στην πλατεία Μιαούλη, ενώ το πρόγραμμα περιλάμβανε παράλληλες εκδηλώσεις και δράσεις. Το Φεστιβάλ συνδιοργανώθηκε με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης, ενώ ήταν και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού. Το Λύκειο Ελληνίδων Καβάλας επισκέφτηκε εξάλλου την Παρασκευή 24/6/2022 το Λύκειο Ελληνίδων Σύρου. Το ΛΕΚ ευχαριστεί την πρόεδρο, Χριστίνα Λιγοψυχακη-Δενδρινου, τα μέλη του ΔΣ και τους δασκάλους για την ζεστή υποδοχή και φιλοξενία, ενώ ξεναγήθηκαν στο επιβλητικό κτίριο και οι μικροί χορευτές του ΛΕΚ χόρεψαν νησιώτικους χορούς.

26.6.2022 «Ελευθέρια 2022»-Λύκειο Ελληνίδων Καβάλας. Σε μια συμβολική τελετή ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης ύψωσε το πρωί της Κυριακής 26 Ιουνίου 2022, 109 χρόνια μετά την απελευθέρωση της πόλης από τον οθωμανικό και βουλγαρικό ζυγό, την Ελληνική σημαία στο χώρο μπροστά από τις Καμάρες. Προηγήθηκε πομπή με τη μεγάλη Ελληνική σημαία στην οδό Κουντουριώτου, την οποία κρατούσαν χορευτές του ΛΕΚ.