Δήμος Παγγαίου: Απαγόρευση κυκλοφορίας στην περιοχή της συντριβής του Αντόνοφ

Το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο του Δήμου αποφάσισε τον πλήρη «αποκλεισμό» της ευρύτερης περιοχής - Διαβάστε αναλυτικά την απόφαση και σε ποια σημεία αφορά

Από τον Δήμο Παγγαίου ανακοινώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής 17 Ιουλίου 2022 ότι μετά από απόφαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου (ΣΤΟ) Δήμου Παγγαίου αποφασίστηκε η απαγόρευση της κυκλοφορίας με οποιονδήποτε τρόπο (πεζών και οχημάτων) από την Επαρχιακή Οδό Ελευθερούπολης-Νικήσιανης και από το ύψος των Αντιφιλίππων και του Παλαιοχωρίου προς τα αγροκτήματα Αντιφιλίππων και Παλαιοχωρίου.

Υπενθυμίζεται ότι στο σημείο της πτώσης αναμένεται να σπεύσει εντός της ημέρας ειδική στρατιωτική ομάδα για να συμμετέχει στις έρευνες.

Ειδικότερα, αναχωρούν για την Καβάλα μέλη του Ειδικού Διακλαδικού Λόχου Πυρηνικής Βιολογικής Χημικής Άμυνας του ΓΕΕΘΑ με 14 άτομα, προκειμένου να ερευνήσουν την περιοχή, δίνοντας έμφαση σε μια λευκή ουσία που εντόπισαν μέλη της ΕΜΑΚ.

Η μετακίνηση του τμήματος θα γίνει με αεροπλάνο CH-47D από τα Μέγαρα και στο σημείο της πτώσης αναμένονται περί τις 13.00.

Στην περιοχή ήδη έχουν μεταβεί δύο Τάγματα Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς.