Φίλιππος Αναστασιάδης: Δεν εντοπίστηκε ραδιενεργό, χημικό ή βιολογικό υλικό στο χώρο της πτώσης του Antonov

Η ανάρτηση του Δημάρχου Παγγαίου μετά την αυτοψία που πραγματοποίησε στο χώρο ο Ειδικός Διακλαδικός Λόχος που κλήθηκε να επιθεωρήσει την περιοχή

Δεν υπάρχουν ίχνη ραδιενεργού, χημικού ή βιολογικού υλικού στο χώρο όπου κατέπεσε, το βράδυ του Σαββάτου 16/7 το Ουκρανικό Antonov, στους Αντιφιλίππους! Αυτό έκανε γνωστό με ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο fb ο Δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης, ο οποίος ήταν από τους πρώτους που συνάντησε τα μέλη του Ειδικού Διακλαδικού Λόχου, όταν ολοκλήρωσαν την επιθεώρηση του χώρου.

Η εξέλιξη αυτή αποτελεί επιβεβαίωση των όσων είχαν τονιστεί τις προηγούμενες ώρες, σχετικά με το φορτίο που μετέφερε το μοιραίο αεροσκάφος και αν μη τι άλλο καθησυχάσει τους κατοίκους της περιοχής.

Απ’ την άλλη όμως, η ειδική μονάδα επιβεβαίωσε και την ύπαρξη διάσπαρτών πυρομαχικών στο χώρο κάτι που σημαίνει ότι η περιοχή θα πρέπει να «καθαριστεί» απ’ αυτά πριν «ανοίξει» και πάλι, ειδικά για τους αγρότες της περιοχής, κάτι που δεν αναμένεται να συμβεί άμεσα, γι’ αυτό και ο κ. Αναστασιάδης επισήμανε με νόημα ότι «έχουμε ακόμα μέλλον»!

Αναλυτικά η ανάρτηση του αναφέρει:

«Μετά από την αυτοψία που πραγματοποίησε ο Ειδικός Διακλαδικός Λόχος ενημερωθήκαμε ότι δεν εντοπίστηκε ραδιενεργό, χημικό ή βιολογικό υλικό στο χώρο της πτώσης του αεροσκάφους.

Αυτό που εντοπίστηκε είναι πλήθος διάσπαρτων πυρομαχικών κάτι που δυσκολεύει ιδιαίτερα τις όλες διαδικασίες.

Έχουμε μέλλον…»