Πτώση Antonov-12: Επιβεβαίωση και από την Πυροσβεστική. Δεν εντοπίστηκαν επικίνδυνες ουσίες

Έχει ξεκινήσει η δεύτερη φάση της ευρείας κλίμακας επιχείρησης-Ειδικά συνεργεία βρίσκονται επί τόπου για να διασφαλίσουν ασφαλείς οδούς για τη διέλευση των κατοίκων

Έκτακτη ενημέρωση για τη συντριβή του Antonov-12 στην Καβάλα πραγματοποίησε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός.

Ο εκπρόσωπος διαβεβαίωσε ότι δεν εντοπίστηκαν επικίνδυνες ουσίες στο σημείο, όπου υπήρξε άμεση ανταπόκριση των αρμόδιων αρχών. «Πλέον έχει ξεκινήσει η δεύτερη φάση. Προσωπικό του Στρατού και 30 πυροσβέστες θα διαμορφώσουν οδούς ασφαλούς διέλευσης για τη μεταφορά και την απολύμανση των σορών».

Μια σορός έχει ανασυρθεί και βρίσκεται σε διαδικασία απολύμανσης, εντοπιστεί ενώ άλλη μια βρίσκεται σε διαδικασία ανάσυρσης από τα συντρίμμια. Την ίδια ώρα, ενώ συνεχίζεται η επιχείρηση για την ανάσυρση και των εντοπισμό των υπολοίπων έξι σορών. Όλα τα θύματα είναι ουκρανικής καταγωγής.

Δεν έχουν εντοπιστεί επικίνδυνες ουσίες, καθώς το αεροσκάφος μετέφερε φορτίο 11,5 τόνων με πυρομαχικά. Αμέσως μόλις οι αρχές ενημερώθηκαν για την πρόσκρουση, αλλά και το υλικό που μετέφερε το Antonov στήθηκε επιχείρηση ευρείας κλίμακας.

Ειδικά συνεργεία βρίσκονται επί τόπου για να διασφαλίσουν ασφαλείς οδούς για τη διέλευση των κατοίκων, όπως και ειδικές δυνάμεις του ΓΕΕΘΑ για την αντιμετώπιση τέτοιων περιστατικών.

Μετά το τραγικό γεγονός της πτώσης του αεροσκάφους μετέβησαν άμεσα στο σημείο 15 πυροσβέστες με 7 οχήματα. Στη συνέχεια μετέβησαν πυροσβέστες από την 2η και την 4η ΕΜΑΚ, το επιχειρησιακό κέντρο «Όλυμπος». Όλο το βράδυ, η αρμόδια Γραμματεία ήταν σε επικοινωνία με όλα τα συναρμόδια υπουργεία, είπε ο κ. Αρτοποιός. Στόχος ο καλύτερος συντονισμός και η αξιοποίηση πληροφοριών. Παράλληλα, ενεργοποιήθηκε το πρωτόκολλο.

Οι κάτοικοι της περιοχής ενημερώθηκαν μέσω μηνύματος με 112 να κλείσουν τα παράθυρα και τις πόρτες, όπως και να μην προσεγγίσουν την περιοχή.

Νωρίς το απόγευμα της Κυριακής 17 Ιουλίου 2022 έγινε γνωστό ότι η ειδική ομάδα του Στρατού που έφτασε στην Καβάλα και ερεύνησε στο σημείο που συνετρίβη το αεροσκάφος, το οποίο μετέφερε τόνους πυρομαχικών, δεν εντόπισε καμία τοξική ή επικίνδυνη ουσία.