Δεν ήταν το πρώτο αεροσκάφος τύπου Antonov που συντρίβεται στη βόρεια Ελλάδα

Πότε και πού ξαναέπεσε αεροσκάφος αυτού του τύπου, πόσοι επέβαιναν σε αυτό, τι «έλεγαν» τότε οι φήμες για το φορτίο του και η εμπλοκή της Ουκρανίας και τότε

Δεν ήταν το πρώτο στη βόρεια Ελλάδα αεροσκάφος τύπου Antonov αυτό που έπεσε στο Παγγαίο, κοντά στο Παλαιοχώρι, καθώς το πρώτο συνετρίβη πριν από 27 χρόνια στη Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης, μετρώντας 6 νεκρούς.

Συγκεκριμένα, συνετρίβη στις 31 Αυγούστου 1995, στην προσπάθειά του να βρει τον διάδρομο προσγείωσης του αεροδρομίου «Μακεδονία» για να προσγειωθεί. Ανήκε στην στρατιωτική αεροπορία του Μάλι (χώρα της Αφρικής) και έχασαν τη ζωή τους και οι 6 επιβαίνοντες.

Επέστρεφε στο Μάλι από την Ουκρανία όπου πήγε για προγραμματισμένη συντήρηση. Όπως και τώρα έτσι και τότε, οι φήμες οργίαζαν στη Θεσσαλονίκη για το τι μετέφερε το αεροσκάφος. Τα σενάρια στα καφενεία έλεγαν για δεκάδες κάσσες με χρυσάφι, αν και το Μάλι είναι από τις πιο φτωχές χώρες του πλανήτη.

Σημειώνεται ακόμη πως πρόκειται για το δεύτερο αεροσκάφος ουκρανικής ιδιοκτησίας που πέφτει στη χώρα, καθώς προηγήθηκε στις 17 Δεκεμβρίου 1997 το Yakovlev Yak-42 το οποίο έπεσε στα Πιέρια Όρη παρασέρνοντας στον θάνατο και τους 70 επιβαίνοντες.

*Πηγή: voria.gr και Omorfa Taxidia