Πρόεδρος Σερβίας: Δυστύχημα η πτώση του Antonov στην Καβάλα. Θα συνεχίσουμε να πουλάμε όπλα

«Πουλάμε όπλα για να έχουμε υψηλότερους μισθούς και συντάξεις» ανέφερε ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς και διερωτήθηκε «γιατί τίθεται θέμα για τις εξαγωγές σερβικών όπλων» μετά τη συντριβή του μοιραίου αεροσκάφους στους πρόποδες του Παγγαίου Όρους

Παρά τη συντριβή του αεροσκάφους Antonov-12 στους πρόποδες του Παγγαίου Όρους στην Καβάλα, ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, δήλωσε την Πέμπτη 21 Ιουλίου 2022 ότι η χώρα του θα συνεχίσει να πουλάει όπλα σε άλλες χώρες. Υπενθυμίζεται ότι το ουκρανικό αεροσκάφος μετέφερε σερβικά πυρομαχικά στο Μπαγκλαντές.

«Πουλάμε όπλα για να έχουμε υψηλότερους μισθούς και συντάξεις και θα συνεχίσουμε να πουλάμε και στο Μπαγκλαντές και στην Κύπρο και στο Τόγκο και στη Σενεγάλη και σε οποιονδήποτε έχει άδεια τελικού χρήστη» ανέφερε ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς, λίγες ημέρες μετά τη συντριβή του Antonov στην Καβάλα.

Ο Σέρβος πρόεδρος παρουσίασε τα σερβικά οπλικά συστήματα στον ομόλογό του στην Αίγυπτο, Αμπντέλ Φατάχ Ελ Σίσι, ο οποίος πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στη Σερβία. Μάλιστα, ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς χαρακτήρισε «αεροπορικό δυστύχημα» τη συντριβή του Antonov κοντά στην Καβάλα και εξέφρασε την απορία του «γιατί τίθεται θέμα για τις εξαγωγές σερβικών όπλων».

Υπενθυμίζεται ότι ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς σε συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα 18 Ιουλίου 2022, αναφερόμενος στη συντριβή του Antonov, ισχυρίστηκε ότι η Σερβία τήρησε όλα τα προαπαιτούμενα κατά την εξαγωγή των πυρομαχικών που μετέφερε το μοιραίο αεροσκάφος.

Σημειώνεται επίσης ότι από τη μεριά του, το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών πραγματοποίησε διάβημα στο σερβικό ΥΠΕΞ, μέσω του Πρέσβη της Ελλάδας στο Βελιγράδι, διότι δεν υπήρξε πρότερη ενημέρωση των ελληνικών αρχών για την επικινδυνότητα του φορτίου που μετέφερε το Antonov, ενώ διάβημα έκανε και στον Ουκρανό πρέσβη.

*Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ