Σε κρίσιμη κατάσταση 23χρονη από την Καβάλα έπειτα από χειρουργείο ρουτίνας [βίντεο]

Ο δικηγόρος της οικογένειας ζητάει να επέμβει ο εισαγγελέας αυτεπαγγέλτως, να εξεταστεί άμεσα η ασθενής και ο ιατρικός φάκελος από ιατροδικαστή του υπουργείου Δικαιοσύνης και να καταλογιστούν ευθύνες-Τι λένε οι γονείς της 23χρονης Ελένης Σταθώρη

Τον γολγοθά που ανεβαίνουν εδώ και αρκετές μέρες οι γονείς της 23χρονης Ελένης Σταθώρη από την Καβάλα εξαιτίας μιας επέμβασης ρουτίνας που έκανε η κόρη τους στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο παρουσιάζει η «Ζούγκλα».

Η Ελένη Σταθώρη την Πέμπτη14 Ιουλίου 2022 εισήχθη στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό κέντρο προκειμένου να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση τοποθέτησης μεταλλικής βαλβίδας στην καρδιά. Η επέμβαση έλαβε χώρα την Παρασκευή 15 Ιουλίου 2022 και έκτοτε η ασθενής νοσηλεύεται σε βαριά κωματώδη κατάσταση.

Το παράλογο της υπόθεσης, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της «Ζούγκλας» είναι ότι ενώ όταν τελείωσε η επέμβαση, οι γιατροί διαβεβαίωναν την οικογένεια ότι όλα πήγαν καλά, μετά από λίγες ώρες τους ενημέρωναν πως το παιδί τους βρίσκεται στην εντατική. Μάλιστα απευθύνθηκαν και στον καρδιοχειρουργό όπου έκανε την επέμβαση στην κόρη τους ζητώντας του εξηγήσεις και έλαβαν την εξής απάντηση: «Σκίστηκε η αορτή και έχασε πάρα πολύ αίμα, με αποτέλεσμα να περιέλθει σε κωματώδη κατάσταση».

Οι ίδιοι απεγνωσμένοι και αφού δεν μπορούσαν να βγάλουν άκρη για το τι είχε συμβεί (κανένας από το Ωνάσειο δεν τους έδινε σαφείς πληροφορίες), απευθύνθηκαν στον γνωστό ποινικολόγο, Νίκο Διαλυνά προκειμένου να αναλάβει την υπόθεσή τους.

Ο δικηγόρος εισηγήθηκε να μεταβεί άμεσα στο Ωνάσειο -κατόπιν εντολής της οικογένειας- ο καρδιολόγος Αθηνών, Νίκος Αγγελόπουλος προκειμένου να δει και να εξετάσει τον ιατρικό φάκελο της 23χρονης κοπέλας, να διαπιστώσει από κοντά την κατάστασή της και να ενημερώσει τους γονείς.

Πράγματι το μεσημέρι της Παρασκευής, όπως είπε στη «Ζούγκλα» ο Νίκος Διαλυνάς, ο καρδιολόγος επισκέφθηκε το Ωνάσειο, ενώ μίλησε και τηλεφωνικά με τον καρδιοχειρουργό που έκανε την επέμβαση ο οποίος παραδέχθηκε πως σκίστηκε η αορτή.

Στη συνέχει ο καρδιολόγος άρχισε να κρατά σημειώσεις, κάτι όμως που ενόχλησε τη διεύθυνση του Ωνασείου, αλλά και τον καρδιοχειρουργό όταν ενημερώθηκε με αποτέλεσμα να μην του επιτρέψουν να συνεχίσει.

Δείτε όλα όσα είπαν οι γονείς στη «Ζούγκλα»

Τώρα οι γονείς περιμένουν αν πάρουν αντίγραφο του ιατρικού φακέλου προκειμένου να μπορέσουν στείλουν τις πληροφορίες σε άλλους γιατρούς για να βοηθήσουν την κόρη τους.

Ο ποινικολόγος, Νίκος Διαλυνάς σε δηλώσεις του στη «Ζούγκλα» για την υπόθεση ήταν σαφής: «Στη συγκεκριμένη τραγική υπόθεση, αυτά που θα ήθελα να σας πω τα έχει αναφέρει ο καρδιολόγος κύριος Αγγελόπουλος ο οποίος είχε συζήτηση με τον καρδιοχειρουργό που έκανε την επέμβαση στην κοπέλα. Αυτό το οποίο συνέβη κατά τη διάρκεια του χειρουργείου είναι ιατρογενής κάκωση η οποία προκάλεσε εντονότατη αιμορραγία και βαριά εγκεφαλική βλάβη. Η μέχρι σήμερα αντιμετώπιση των γονέων οι οποίοι έχουν έρθει από επαρχιακή πόλη και βρίσκονται σε τραγική κατάσταση δε συμβαδίζει με τις αρχές της ιατρικής επιστήμης και της ανθρώπινης συμπεριφοράς. Θεωρώ επιβεβλημένο να επέμβει ο εισαγγελέας αυτεπαγγέλτως, να εξεταστεί άμεσα η ασθενής και ο ιατρικός φάκελος από ιατροδικαστή του υπουργείου Δικαιοσύνης και να καταλογιστούν ευθύνες. Προς το παρόν αυτά».

*Πηγή: zougla.gr